Team Exspirit blir nu än starkare då man värvat Anders Södergren till teamet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se

Team Exspirit blir nu än starkare då man värvat Anders Södergren till teamet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se

Anders Södergren till Team Exspirit!

Team Exspirit förstärker inför Ski Classics-säsongen med VM- och OS-guldmedaljören Anders Södergren.
– Jag är supertaggad, säger Anders.

Anders har mer erfarenhet än de flesta och är känd för sina offensiva attacker i skidspåret. Tidigare har Anders satsat på både mästerskap och långlopp men i vinter är det 100 procent satsning på långloppstouren Visma Ski Classics!

– Jag är väldigt nöjd och glad att hitta en lösning med Team Exspirit. De har ett professionellt upplägg, bra service kring åkarna och var mitt förstaval inför vintern, säger Anders Södergren.
 
Under sommaren och hösten har fokus varit på ökad kapacitet i stakningen, något som kommer att behövas i vinter.

– De flesta loppen avgörs i stakning och där gäller det att hänga med. Men det gäller även att kunna använda benen när det behövs. Det har känts bra under hösten och jag är supertaggad, fortsätter Anders.
 
Anders förstärker herrsidan i Team Exspirit och blir lagkamrat med Daniel Richardsson, Bill Impola, Jimmie Johnsson och Morten Eide Pedersen. Tillsammans utgör de en spännande konstellation med olika kvalitéer.

– Vi har länge letat en offensiv kraft till teamet och Anders kompletterar oss på ett bra sätt. Vi kommer styra loppen i vinter och där passar Anders höga kapacitet och offensiva åkning oss bra. Anders imponerade på mig med en 7e plats i Årefjällsloppet i vintras där han bara stakade. Lägg till en sommar och höst med stakträning så tror jag mycket på Anders i vinter. Sen har han en lång erfarenhet från traditionell åkning, VM, OS och långlopp som också betyder mycket för teamet, säger Erik Nilsson, Team Director Team Exspirit.
 
Om 29 dagar gör Anders sitt första framträdande för Team Exspirit i samband med prologen i Visma Ski Classics som genomförs den 5e december i Italienska Livigno

Team Exspirit är ett av världens ledande långsloppslag i Visma Ski Classics. Teamet är baserat i Stockholm men består av åkare från flera olika länder.

Team Exspirit 2015/16
Daniel Richardsson, Sverige
Morten Eide Pedersen, Norge
Bill Impola, Sverige
Jimmie Johnsson, Sverige
Anders Södergren, Sverige
Seraina Boner, Schweiz
Tuva Toftdahl Staver, Norge
Annika Löfström, Sverige

 

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.