Sebastian Samuelsson vann sitt andra raka SM-guld med stor marginal trots fyra bommar. FOTO: Per Danielsson/Projekt.P

Sebastian Samuelsson vann sitt andra raka SM-guld med stor marginal trots fyra bommar. FOTO: Per Danielsson/Projekt.P

Andra raka SM-guldet till Sebastian Samuelsson

Sebastian Samuelsson, I2 IF, åkte hem ett andra raka SM-guld på rullskidskytte-SM i Sollefteå.
Efteråt var han dock inte nöjd med sin egen insats.
– Fyra bom räcker inte i världscupen, sa Samuelsson i Expressens sändning efter loppet.

Det bommades en hel del på SM-loppet i kortdistans där Sebastian Samuelsson vann en minut och 37 sekunder före Tobias Arwidson, Lima skyttegille, som hade tre missade skott. Arwidson hade drygt åtta sekunders marginal ner till Martin Ponsiluoma, Tullus skyttegille, som tog bronset. Detta efter att Ponsiluoma bommat hela sju skott.

Närmast utanför pallen följde Victor Olsson, Biathlon Östersund, Oskar Brandt, I2 IF och Sebastian Jansson, Lima skyttegille. Trion var mellan tre och tre och en halv minut bakom Samuelsson. Jansson var det som sköt bäst i hela startfältet när han klarade sig undan med två bommar på de fyra skjutningarna.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.