www.langd.se

Det blev en svensk trippel på Skandinaviska cupen i Norge med IFK Moras Anna Dyvik som vinnare. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Det blev en svensk trippel på Skandinaviska cupen i Norge med IFK Moras Anna Dyvik som vinnare. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Anna Dyvik åkte till seger på Skand-cupen i Norge

De svenska damerna gjorde en riktigt stark avslutning på Skandinaviska cupen i Nes, Norge på söndagen. IFK Mora SK:s Anna Dyvik vann 10 kilometer klassiskt närmast före Evelina Settlin, Hudiksvall och Moa Olsson, Falun Borlänge.
I herrklassen blev Daniel Rickardsson, Hudiksvall tionde man och William Poromaa, Åsarna, slutade elva.

Anna Dyvik hade en tung säsong förra vintern och även inledningen på den innevarande. Men idag fick hon till ett bra lopp och vann loppet med individuell start 9,6 sekunder före Evelina Settlin. Moa Olsson på tredjeplatsen var 18,8 sekunder efter.

Det blev svenskt också på sjätte och tionde plats genom Maria Nordström, Borås SK och Linn Sömskar, IFK Umeå. Junioren Tilde Bångman, Offerdals SK, gjorde också en bra insats och blev 13:e.

På herrsidan var det nio norrmän i listan före Daniel Rickardsson. Vann gjorde Magnus Stensås 6,8 sekunder före Håvard Solås Taugböl. Rickardsson var 32,2 sekunder efter och knappt sex sekunder före Poromaa. Endast ytterligare en svensk herråkare tog sin in topp 30 och det var Sollefteås Fredrik Andersson på 26:e plats.

Resultat damer

Resultat herrar

Siste nyheter

Frida Karlsson har en bra träningssommar bakom sig och ser fram emot VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

”I framtiden kommer jag inte vara fullt nöjd som tvåa”

Förra säsongen var en berg- och dalbana för Frida Karlsson. I början på december stoppades hon från tävlande då hon inte uppfyllde Svenska skidförbundets hälsokrav. Två månader senare var hon tillbak...
hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...