Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anna Haag var starkast av de svenska åkarna på 15 kilometer skejt i Davos idag. Anna slutade på tionde plats. Bilden från säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anna Haag var starkast av de svenska åkarna på 15 kilometer skejt i Davos idag. Anna slutade på tionde plats. Bilden från säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anna Haag tia i Davos

Pallen från minitouren i Lillehammer upprepade sig i Davos. Den här gången med Ingvild Flugstad Östberg före Heidi Weng och Krista Pärmäkoski.
Anna Haag gjorde sitt bästa lopp för säsongen och slutade som tia.

Östberg tog sin sjätte världscupseger när hon vann loppet 7.9 sekunder före Weng. Pärmäkoski var klar trea drygt åtta sekunder bakom Weng.

Trion var överlägsen. Jessica Diggins som vann skejtloppet på 5 kilometer i Lillehammer var nu fyra men 54 sekunder efter Östberg.

Anna Haag var dryga en och en halv minut efter norskan på tionde plats. Anna visar stigande form och det här var hennes  bästa lopp hittills i vinter.

Stabila insatser också av Emma Wikén och Ida Ingemarsdotter som18:e och 22:a. Maria Rydqvist har en bit kvar till formen men klarade att ta världscuppoäng som 29:a

Resultat
Världscupen Davos
Damer 15 km fri stil

1. Ingvild Flugstad Östberg 37.44.4
2. Heidi Weng + 7.9
3. Krista Pärmäkoski + 16.7
4. Jessica Diggins +54.3
5. Yulia Tchekaleva + 1.00.5
6. Nathalie von Siebenthal + 1.05.6

10. Anna Haag + 1.35.5
18. Emma Wikén + 1.53.3
22. Ida Ingemarsdotter + 1.59.9
29. Maria Rydqvist + 2.21.5
32. Evelina Settlin + 2.30.0
35. Jonna Sundling + 2.36.9

Komplett resultatlista finns här

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...