Britta Johansson Norgren och Anton Karlsson intervjuades i Vasaloppet.TV efter segern i sprintstafetten i Torsby skidtunnel på tisdagskvällen. FOTO: Från Vasaloppet.TV:s sändning.

Britta Johansson Norgren och Anton Karlsson intervjuades i Vasaloppet.TV efter segern i sprintstafetten i Torsby skidtunnel på tisdagskvällen. FOTO: Från Vasaloppet.TV:s sändning.

Anton Karlsson och Britta Johansson Norgren vann prestigekampen

Tisdagskvällens sprintstafett i Torsby skidtunnel mellan Lager 157 Ski Team och Team Ramudden vanns av Lager 157 Ski Teams lag 1 med Anton Karlsson och Britta Johansson Norgren.

Upplägget var sex varv per lag i tunneln. Herrarna åkte sträcka 1,3 och 5 och damerna 2,4 och 6. Tävlingen var corona-anpassad och helt utan publik.

Det var Anton Karlsson som bäddade för segern när han skapade lucka till de övriga lagen på sträcka 3. Britta höll avståndet på sträcka 4 och på sträcka 5 utökade Anton än mer. Max Novak, Team Ramudden lag 1 och Emil Persson, Lager 157 Ski Team lag 2 hade ingen möjlighet att hålla Karlssons tempo.

På sista varvet kunde Britta mer eller mindre defilera till seger och runt 20 sekunder där bakom förde Lina Korsgren, Team Ramudden lag 1 till andraplatsen precis före Elin Mohlin för Lager 157 Ski Team lag 2. I Team Ramudden lag 2 åkte Herman Paus och Jenny Larsson.

– Det bränner lite i halsen men det var en härlig känsla att få tävla. Det var länge sedan jag åkte en sprintstafett och det var nog första gången i en mixstafett. Det var riktigt kul och Anton gjorde det ju lätt för mig med sin starka åkning, sammanfattade Britta i Vasaloppet.TV:s direktsändning.

– Det här var skitkul. En annan trötthet än när man åker långlopp, sa Anton Karlsson.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...