Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Britta Johansson Norgren och Anton Karlsson intervjuades i Vasaloppet.TV efter segern i sprintstafetten i Torsby skidtunnel på tisdagskvällen. FOTO: Från Vasaloppet.TV:s sändning.

Britta Johansson Norgren och Anton Karlsson intervjuades i Vasaloppet.TV efter segern i sprintstafetten i Torsby skidtunnel på tisdagskvällen. FOTO: Från Vasaloppet.TV:s sändning.

Anton Karlsson och Britta Johansson Norgren vann prestigekampen

Tisdagskvällens sprintstafett i Torsby skidtunnel mellan Lager 157 Ski Team och Team Ramudden vanns av Lager 157 Ski Teams lag 1 med Anton Karlsson och Britta Johansson Norgren.

Upplägget var sex varv per lag i tunneln. Herrarna åkte sträcka 1,3 och 5 och damerna 2,4 och 6. Tävlingen var corona-anpassad och helt utan publik.

Det var Anton Karlsson som bäddade för segern när han skapade lucka till de övriga lagen på sträcka 3. Britta höll avståndet på sträcka 4 och på sträcka 5 utökade Anton än mer. Max Novak, Team Ramudden lag 1 och Emil Persson, Lager 157 Ski Team lag 2 hade ingen möjlighet att hålla Karlssons tempo.

På sista varvet kunde Britta mer eller mindre defilera till seger och runt 20 sekunder där bakom förde Lina Korsgren, Team Ramudden lag 1 till andraplatsen precis före Elin Mohlin för Lager 157 Ski Team lag 2. I Team Ramudden lag 2 åkte Herman Paus och Jenny Larsson.

– Det bränner lite i halsen men det var en härlig känsla att få tävla. Det var länge sedan jag åkte en sprintstafett och det var nog första gången i en mixstafett. Det var riktigt kul och Anton gjorde det ju lätt för mig med sin starka åkning, sammanfattade Britta i Vasaloppet.TV:s direktsändning.

– Det här var skitkul. En annan trötthet än när man åker långlopp, sa Anton Karlsson.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.