Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på Kortvasan 2018. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Starten på Kortvasan 2018. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anton Karlsson snabbast på Kortvasan

Traditionsenligt var det några långloppsess som valde Kortvasan som uppladdning in mot Vasaloppet.
Loppet är ingen tävling men Lager 157 Ski Team-duon Anton Karlsson och Markus Ottosson klämde de tre milen på strax över en timme och 16 minuter.

Anton passerade mållinjen på 1:16:08 två sekunder före Markus. Rikard Tynell, Team Tynell var drygt två minuter efter på tredje tid och var drygt 20 sekunder före Lager 157:s Marcus Johansson.

Eftersom Tjejvasan väntar i morgon så var förstås inga elitdamer till start. Snabbast var två unga tjejer: Julia Lövström, Månkarbo och Tindra Österberg, Ås IF.

Topp tio herrar

KV_10_herr.jpg

Topp tio damer

KV_10_dam.jpg

Alla resultat från Vasaloppets vintervecka finns här.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...