Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Aukland ångar på under söndagens tuffa fem mil i Jizerska som slutade med en tredjeplats för 43-åringen. FOTO: Team Santander.
Anders Aukland ångar på under söndagens tuffa fem mil i Jizerska som slutade med en tredjeplats för 43-åringen. FOTO: Team Santander.

Aukland tillbaka på pallen efter benbrottet

I maj bröt 43-årige Anders Auklan foten.
Oturen var framme på en fjälltur med brordern Jörgen i Jotunheimen. Där gick benet tvärt av i olyckan men det allvarligaste var ett skadat ligament i fotleden.
Nu åtta månader senare klev Anders upp pallen i Jizerksa sedan han spurtat ner Daniel Richardsson på upploppet och blivit trea.

– Vi alla trodde att hans karriär var över då i våras. Men vid en ålder av 43, så har han visat motivation och glädje som ingen annan, säger Team Santanders manager Nils Marius Otterstad efter söndagens prestation i Tjeckien.

– Anders Aukland är en levande legend och även med svåra skador kommer han tillbaka och hävdar sig i toppen. För Team Santander är han en stor förebild och ledare. Vi är djupt imponerade av hans attityd och inte minst hur han hela tiden kan anpassa sig till nya situationer som kräver en annan strategi och lösning än vad han är van vid, fortsätter Otterstad.

I och med tredjeplatsen på Jizerska så är också Anders med och bidrar till att donera en ytterligare prispengar från teamet och Santander, till Right To Play. Målet för säsongen är att nå en miljon kronor.

– Team Santander hyllar vår flotte Anders Aukland och gläder oss till kommande lopp i vinter, inte minst den klassiska femmil som vi arrangerar i Nordmarka den 20 februari - med individuell start, säger Otterstad.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...