Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den svenska rullskidcupen avgörs i samband med Alliansloppshelgens tre tävlingar. FOTO: Längd.se.

Den svenska rullskidcupen avgörs i samband med Alliansloppshelgens tre tävlingar. FOTO: Längd.se.

Avslutning på STS Roll cup

Den svenska cupen i rullskidor, STS Roll cup, går i mål i samband med Alliansloppets tre tävlingar i Trollhättan kommande helg. Tidigare har tävlingar genomförs i Torsby i maj och i Norrköping i juli.
Seniorerna tävlar om ett prisbord värt sammanlagt 75 000 kronor och juniorerna tävlar om lägerpaket från Idre Fjäll.

I juniorklasserna leder Malin Börjesjö, Sundbybergs IK, före Julia Angelsiöö, Storvreta IK. Det är dock bara 40 poäng som skiljer dem åt och även Emma Larsson, IFK Mora, har ett bra läge som trea.

Herrarnas juniorklass leds Alfred Buskqvist, IK Stern, som visat mycket fin form hela sommaren i rullskidornas världscup. Frågan är om tvåan i totalen Erik Bertilsson, IF Hallby, kan utmana då han är 40 poäng från ledning. Det kommer också många namn till start som inte varit med tidigare under sommaren och med så pass många poäng på spel kan det bli riktigt spännande.

Sandra Olsson, Malungs IF, leder damklassen i överlägsen stil före Linn Sömskar, IFK Umeå och det ska nog mycket till för att Olsson inte ska ta hem hela cupen. Trean Maria Nordström, Ulricehamns IF, går dock en spännande kamp om andraplatsen med Sömskar.

I herrklassen har Marcus Ruus, Åsarna IK, skaffat sig en fin ledning genom flitig tävlande, han leder med 56 poäng före Robin Norum, IFK Umeå. Norum har dock varit i det närmaste omutlig i årets internationella tävlingar så det gäller för Ruus att åka riktigt bra om han vill vinna totalt. Johannes Eklöf, IF Hallby, är inte heller så långt efter, bara 16 poäng från andraplatsen och kommer säkert sälja sig dyrt.

All information om STS Roll cup finns på: http://www.skidor.com/Grenar/Rullskidor/Tavling/SkiTeamSwedenROLLCup/

Samtliga tävlingar kommer för första gången att TV-sändas i TV4 Sport, allt tack vare det enorma engagemang som Alliansloppets alla sponsorer lägger ner.

De tider som gäller är:
Fredag 26 augusti

Prolog Integra Sprint Race kl. 16:10
Finaler kl. 17:30 (sänds i TV4 Sport från 17.10)
Sting Hill Race första start kl. 19:25 (sänds i TV4 Sport)

Lördag 27 augusti
Alliansloppet första start motionsklass kl. 11:00
Första stat tävlingsklass kl. 14:20 (sänds i TV4 Sport från 14:00)

Som vanligt är det ett fullspäckat schema runtomkring tävlingarna. I år kommer exempelvis både Johan Olsson och Rikard Grip föreläsa på fredag och lördag.

Tävlingarnas officiella webbplats: www.alliansloppet.se

 

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...