Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lina Korsgren är förhoppningsfull inför Jizerska där hon åker på ”hemmaplan” i sitt tjeckiska team som leds av Lukas Bauer. FOTO: Team Pioneer Investments - Craft.

Lina Korsgren är förhoppningsfull inför Jizerska där hon åker på ”hemmaplan” i sitt tjeckiska team som leds av Lukas Bauer. FOTO: Team Pioneer Investments - Craft.

Bauer hoppas mycket på Korsgren i Jizerska

Jizerska 50 är en av de viktigaste deltävlingarna för Lukas Bauers Team Pioneer Investments - Craft i Visma Ski Classics.
– Laget har tjeckiska rötter därför är Jizerska 50 verkligen viktigt för oss. Förväntningarna är höga på hemmaplan. Jag hoppas Lina Korsgren kan placera sig topp fem och drömmen är topp tre, säger teamchef Bauer i ett pressmeddelande.

Åkare från Team Pioneer Investments i Jizerska är Lina Korsgren från Sverige, tjeckiska duon Petr Novák och Ondrej Horyna samt Algo Karp från Estland.

Korsgren som fick en härlig start i sitt nya team och vann Ski Classcis-prologen i Livigno och blev fyra på La Sgambeda dagen efter i början på december. Förra året var hon sjua på Jizerska.

– Efter La Sgambeda åkte jag tillbaka till Sverige och har tränat mycket under tre veckor med tanke på de viktiga tävlingarna i januari och februari. Jag åkte två mindre långlopp (Vålådalen Ski Marathon och Åre Swix Open) och vann båda. Jag har en bra känsla innan Jizerska och hoppas att det ska gå lika bra som i Livigno, säger Korsgren och fortsätter;

– Jag kommer att staka Jizerska och det kommer att bli ett hårt lopp med 15 varv och tillsammans med herråkarna på samma bana med endast tre spår.

Årets Jizerska 50 kommer att vara speciellt eftersom tävlingen genomförs över 15 varv på en 3,4 kilometer lång slinga.

– Det är mycket annorlunda långlopp. Jag kan inte komma ihåg att jag nånsin gjorde 15 varv i någon världscuptävling. Men jag måste berömma arrangörerna för deras hårda arbete. Banan ser ganska bra med tanke vädret. Jag tror att det blir ett bra lopp för motionärerna och naturligtvis hoppas jag också att elitåkarna blir nöjda och resultatet för vårt team kommer att bli bra, säger Lukas Bauer, den förre världscupvinnaren och förra årets VM-tvåa på femmilen i Falun.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.