Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug i Beitostölen 2009. Foto: NordicFocus

Petter Northug i Beitostölen 2009. Foto: NordicFocus

Beitostölen hoppas på världscup i det sista. Provar snökanonerna trots värme

Beitostölen får lov att ställa in sina öppningstävlingar, men veckan efter är det planerat för världscup och den vill man inte mista. Nu prövar arrangören att spruta snö, trots avsaknad av kyla.

 Natten till måndag var prognosen 3-4 minusgrader på Beitostölen och då meddelade arrangören under helgen att man skulle pröva att producera snö. Egentligen ska det vara minst 5 minusgrader för att snökanonerna ska fungera bra, men nu tänker man alltså pressa maskinerna med hopp om att få ihop snö till världscupen.

–Det är en enorm luftfuktighet på 98. Det bör vara runt 60 och samtidigt borde det varit kallare säger arrangören Erik Östli till adressa.no.

Trots detta är man alltså optimistisk in i det sista. På onsdag tas beslut om tävlingarna ska köras i Beito eller flyttas till Östersund. 

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...