Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

I år så har Bessemerrullen SM-status. 3 oktober avgörs tävlingen i Högbo Bruk utanför Sandviken. FOTO: Bessemerrullen.

I år så har Bessemerrullen SM-status. 3 oktober avgörs tävlingen i Högbo Bruk utanför Sandviken. FOTO: Bessemerrullen.

Bessemerrullen med SM-status

Bessemerrullen har i år förärats med SM status för klasserna HD15-16 och uppåt. Årets upplaga går lördag 3 oktober i och runt klassiska Högbo Bruk utanför Sandviken.
– Klart är att tävlingen kommer att genomföras men exakt hur är något vi tar ställning till löpande utifrån rådande situation med Coronapandemin. Vi har en bra och löpande dialog med både förbundet och polisen och kommer göra så bra och rättvisa tävlingar som möjligt, säger tävlingsledaren Lars-Erik Enquist.

Tävlingen har masstart och går i klassisk stil med start och mål på skidstadion i Högbo. Banan går sedan på lättåkta och natursköna vägar i närområdet. För ungdomar i ålderns 11-16 år går banan på Högbos rullskidbana för att göra den trafiksäker och helt utan biltrafik.

– Vi hoppas på bra deltagande av både motionärer och elit. Många ur den svenska långloppseliten har genom åren deltagit i både Bessemerrullen och vinterns motsvarighet Bessemerloppet, så vi hoppas även i år på många bra namn på startlinjen lördagen den 3 oktober, hälsar Lars-Erik Enquist.

Liksom tidigare år är Bessemerrullen seedningsgrundande för vinterns Vasalopp.

På grund av rådande läge kommer man att vara generösa med återbetalning av anmälningsavgifter. Om förutsättningarna ändras markant på grund av ändrade restriktioner utlovas full återbetalning.

– Nytt för i år är att Bessemerrullen är en del av vår ”eventhelg” Högbo Outdoor weekend. Det gör att det nu finns möjlighet för er som är sugna att även delta i ett traillopp på lördag eftermiddag och ett MTB lopp på söndag förmiddag, informerar Lars-Erik.

Läs mer om Bessemerrullen (med SM status) och Högbo Outdoor weekend på hemsidan:
www.hogbooutdoorweekend.se. Där finns även direktlänk till anmälan.

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...