ROBIN BRYNTESSON tog brons på SM-sprinten i lördags men blev ändå den sprinter som hamnade utanför VM-truppen. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

ROBIN BRYNTESSON tog brons på SM-sprinten i lördags men blev ändå den sprinter som hamnade utanför VM-truppen. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Besviken ”Brynte” tar petningen som en man

Robin Bryntesson var den sprinter som inte fick VM-biljett till Oslo.
Sprinttränaren Arild Monsen valde Teodor Peterson.
- Klart jag är besviken, men det är bara att komma igen och ta nya tag, säger ”Brynte”, som inte tänker gräva ner sig för att det inte blir något VM.

- Visst var VM mitt mål i år, men jag får ta med mig det jag har gjort i vinter och ser det som något positivt. Bara den sista veckan har det blivit ett guld och en brons på SM, dessutom har jag gått vidare från alla kvalen i världscupen och jag vann kvalet i Liberec, säger killen som åkte 15 kilometer klassisk med en stor svart peruk sedan han förlorat ett vad i sin klubb Sollefteå SK.
- Man skall ju ha lite roligt på jobbet också. När Britta Norgren tog medalj förra gången fick hon åka med trosorna utanpå dräkten i nästa tävling, nu var det min tur att klä ut mig…
Robin Bryntesson var inblandad i den vådliga vurpan i SM-semifinalen i lördags, där också värsta VM-konkurrenten Teodor Peterson gick ner i fallet. Dessutom VM-hoppet Emil Jönsson.
- Har väl på känn att jag petades för att jag har haft svårt att gå hela vägen i världscupsprinterna. Nu är det bara att gratulera dom som får chansen i sprinten i Oslo och hoppas att dom kör skiten ur norrmännen, säger Rossön-Brynte på sitt vanliga sätt.

Själv blir det lite som att starta om. Planerna var VM, men nu vet inte Robin riktigt hur det kommer att se ut under resten av säsongen.
- I världscupen är det endast sprinten i Lahtis att satsa på, så jag måste fundera lite hur jag skall lägga upp resten av säsongen.
Oavsett om det inte blir något VM och besvikelsen är stor, så är ”Brynte” nöjd med det han har presterat.
- Ja, jag har tagit min skidåkning till ytterligare en nivå och det är jag nöjd med.
Robin Bryntesson har tidigare visat sig som en mästerskapsåkare och har medaljer både från JVM och U23-VM, där han stått längst uppe på pallen. Den här gången får han dock inte chansen.
Sveriges troliga lag i VM-sprinten blir Emil Jönsson, Jesper Modin, Teodor Peterson och Marcus Hellner.
En annan som inte fick VM-biljett var SM-tvåan Calle Halfvarsson från IFK Moras SK.
Det verkar mer och mer som om medaljhoppet står till Emil Jönsson, om nu inte skadan från i lördags ställer till det. Han skulle enligt läkaren ta det lugnt under söndagen, men Emil var förbannat och gick ut och körde ett – javisst, maxpass på skidor…
- Jag var så jävla förbannad. Ett frustrationspass, säger Jönsson till SportExpressen.se.
- Jag har en VM-plan som ligger. Och den var att köra 15 kilometer klassiskt i dag. När det inte blev så blev man lite less och förbannad. Då stack jag ut i morse och körde allt vad jag hade, stakning. Det var skönt. Jag är helt slut nu, berättade Emil på söndagsmorgonen.
Tyvärr är det skating som är värst att träna för Jönsson. VM-sprinten går ju just i skating, medan teamsprinten går i klassisk stil i Oslo.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...