Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Startnummer 1 var en rejäl nackdel på dagens JVM-lopp för Viktor Thorn. Här är Viktor vid SM i Piteå tidigare i vinter.  FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Startnummer 1 var en rejäl nackdel på dagens JVM-lopp för Viktor Thorn. Här är Viktor vid SM i Piteå tidigare i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Besviken Thorn missgynnades av startnummer 1

Viktor Thorn slutade som nia på dagens JVM-lopp över 15 kilometer klassisk stil.
Thorn var rejält besviken efter loppet då han missgynnades av att ha startnummer 1.
Hans passering som 55:a vid 2,5 kilometer säger det mesta.

– Jag har pratat med en grymt besviken och ledsen Viktor. Han missgynnades väldigt av att man vände startordningen så att han startade först, berättar Viktors pappa Örjan Emanuelsson.

– Ingen hade åkt i spåren på de cirka 40 minuter som var mellan dam- och herrloppet så snön var helt kollapsad och Viktor fick staka utför på första varvet, berättar Örjan vidare.

Varvtiderna talar sitt tydliga språk. Efter första varvet vid 2,5 kilometer var Thorn 55:a 37 sekunder efter. Vid en koll i resultatlistan kan man också lätt konstatera att det var en stor nackdel med tidigt startnummer. Ryssen Yakimushkin med nummer 2 var 56:a efter första varvet 12 sekunder efter Viktor.

Viktor kämpade och kämpade och var i mål nia, 56 sekunder efter segrande norrmannen Klaebo.

– Han missade ganska säkert en medalj på grund av detta, konstaterar Viktors pappa.

Vi får räkna med ett väldigt revanschsugen Viktor på 15 kilometer skejt som blir nästa JVM-lopp. Det har ersatt skiathlonen på grund av den dåliga snösituationen vi Rasnov, Rumänien.

Här finns resultatlistan där man kan studera varvtider och startnummer.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...