Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bill Impola är klar för Team Coop. FOTO: Magnus Östh.

Bill Impola är klar för Team Coop. FOTO: Magnus Östh.

Bill Impola har skrivit på för Team Coop

Talangen Bill Impola har redan visat att han kan vara med och kämpa blad de mest erfarna och rutinerade långloppsåkarna. Detta med en stark sjätteplats i Swix Ski Classics-finalen, Årefjällsloppet och en 13:e plats på Vasaloppet den här vintern.
Bill är bara 23 år och har absolut en möjlighet att konkurrera om ungdomströjan i Ski Classics men man ska heller inte räkna bort honom i kampen om de högsta placeringarna i nästa säsong av Swix Ski Classics.

- Signeringen av Bill Impola är viktig med tanke på Team Coops långsiktiga strategi där målet är att ha åkare i olika åldrar och utveckla långloppsåkare. Med sin unga ålder kommer han kunna kämpa om den rosa ungdomströjan i Swix Ski Classics. Hans resultat visar hans stora potential, säger David Nilsson, Team Coops teamchef.

Bill är född och uppväxt i Kopparberg och har de senaste åren studerat och jobbat i Torsby, där han nu satsar för fullt på skidåkningen. Bill är väldigt positiv efter att ha skrivit på för Team Coop.

- Jag är glad över att kunna vara en del av ett stort internationellt och professionellt lag som har en mycket bra stötteapparat och duktiga internationella åkare. Mitt första träningsläger med Team Coop är redan i maj. Jag ser fram emot att möta de andra åkarna och få träna tillsammans med erfarna åkare som Jimmie Johnsson, Lukas Bauer och Oskar Svärd, säger Bill Impola.

Fakta
Namn: Bill Impola
Född: 1989
Klubb: Malungs IF
Resultat Swix Ski Classics 2013: 6:a Årefjällsloppet, 13:e Vasaloppet.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...