Bill Impola är klar för Team Coop. FOTO: Magnus Östh.

Bill Impola är klar för Team Coop. FOTO: Magnus Östh.

Bill Impola har skrivit på för Team Coop

Talangen Bill Impola har redan visat att han kan vara med och kämpa blad de mest erfarna och rutinerade långloppsåkarna. Detta med en stark sjätteplats i Swix Ski Classics-finalen, Årefjällsloppet och en 13:e plats på Vasaloppet den här vintern.
Bill är bara 23 år och har absolut en möjlighet att konkurrera om ungdomströjan i Ski Classics men man ska heller inte räkna bort honom i kampen om de högsta placeringarna i nästa säsong av Swix Ski Classics.

- Signeringen av Bill Impola är viktig med tanke på Team Coops långsiktiga strategi där målet är att ha åkare i olika åldrar och utveckla långloppsåkare. Med sin unga ålder kommer han kunna kämpa om den rosa ungdomströjan i Swix Ski Classics. Hans resultat visar hans stora potential, säger David Nilsson, Team Coops teamchef.

Bill är född och uppväxt i Kopparberg och har de senaste åren studerat och jobbat i Torsby, där han nu satsar för fullt på skidåkningen. Bill är väldigt positiv efter att ha skrivit på för Team Coop.

- Jag är glad över att kunna vara en del av ett stort internationellt och professionellt lag som har en mycket bra stötteapparat och duktiga internationella åkare. Mitt första träningsläger med Team Coop är redan i maj. Jag ser fram emot att möta de andra åkarna och få träna tillsammans med erfarna åkare som Jimmie Johnsson, Lukas Bauer och Oskar Svärd, säger Bill Impola.

Fakta
Namn: Bill Impola
Född: 1989
Klubb: Malungs IF
Resultat Swix Ski Classics 2013: 6:a Årefjällsloppet, 13:e Vasaloppet.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.