Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu lanseras den svenska VM-kollektionen inför mästerskapen i Falun. FOTO: Patrik Johäll, Superstudio.

Nu lanseras den svenska VM-kollektionen inför mästerskapen i Falun. FOTO: Patrik Johäll, Superstudio.

Blågula kollektionen med kurbits

VM i längdskidåkning är äntligen tillbaka på hemmaplan och de svenska åkarna är såklart oerhört taggade. Men för att lyckas fullt ut behöver de folkets stöd i varje stavtag. Tillsammans med längdlandslaget och Intersport lanserar Craft nu en unik kollektion som ger alla fans möjlighet att vara med och skapa en fantastisk blågul stämning i Falun och över hela landet.

Den nya kollektionen är unikt framtagen för världsmästerskapen i Falun och kommer att användas av det svenska landslaget under de två veckor som mästerskapen genomförs. Kollektionen kombinerar det traditionella konsthantverket kurbits, som har sitt ursprung i Dalarna, med de klassiska svenska längdåkningsfärgerna blått, gult och vitt. Resultatet är en modern och sportig kollektion med vackra mönster som kopplar samman plaggen med tävlingarna i Falun.

Den unika kollektionen, som innefattar plagg för såväl träning och tävling som lugnare aktiviteter vid sidan av spåren, är en del av Crafts, Intersports och Svenska Skidförbundets satsning på att samla nationen kring det kommande världsmästerskapet.

craft_jackor.jpg
Nu får man chansen att se ut som landslagsåkarna när VM-kollektionen släpps till försäljning. FOTO: Patrik Johäll, Superstudio.

– Vi har tillsammans med Craft och Intersport haft en tät dialog om hur vi tillsammans kan skapa en folkfest kring VM i Falun, säger Johan Sares, längdchef och marknadsansvarig på Svenska Skidförbundet.

– Med den här unika kollektionen är jag övertygad om att vi kommer att skapa bred nationell support till vårt älskade, blågula längdlandslag.

Samtliga plagg kommer att användas av längdlandslaget under VM, endast dräkten skiljer sig något från den variant som laget kommer att åka i.

Kollektionen säljs i utvalda Intersportbutiker och online på Intersport.se.

Craft är ett svenskt varumärke som utvecklar, designar och tillverkar kläder för konditionssporter där funktion och komfort är avgörande för ett bra resultat. Genom ett nära samarbete med elitidrottare över hela världen erbjuder Craft tränings- och tävlingskläder i högsta klass. www.craft.se

 

Senaste nyheterna