Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

En trio hemmahopp inför Moraloppet på lördag. David Frisk, Anders Solin och Andreas Holmberg. FOTO: IFK Mora SK.

En trio hemmahopp inför Moraloppet på lördag. David Frisk, Anders Solin och Andreas Holmberg. FOTO: IFK Mora SK.

Blir det hemmaseger i Moraloppet?

IFK Mora kommer med en egen mycket stark trupp till Moraloppet på lördag.
Ska det räcka till seger i både herr- och damklassen?
Vassa utmanare finns också på startlinjen i Oxberg.

Moraloppet blir ett av vinterns första långlopp som kan avgöras från punkt A till B utan varvning. Det bäddar för en fin och tuff kamp de 44 kilometerna mellan starten i Oxberg och målet vid Prästholmen i Mora.
 
Banan som går utefter Halvvasans sträckning är i mycket bra skick och kommer att bjuda in till fin skidåkning.
 
– Det ser hur bra ut som helst längs banan, säger tävlingsledaren Bosse Wallin.
 
På herrsidan kommer IFK Mora med ett gäng duktiga åkare som givetvis vill vara med och slåss om segern.  Kanske har vi segraren bland dessa fem åkare: David Frisk, Andreas Holmberg, Daniel Svensson, Anders Solin, Lars Suther och Victor Gustafsson.
 
David Frisk var 30:e man på Ski Classics-loppet Jizerska i söndags och visade fin form. En som var före honom då och som också kommer till start i Moraloppet är Falun Borlänges Kalle Gräfnings. Kalle åkte in som 22:a på Jizerska och var då sjunde svensk i loppet och hör givetvis till favoriterna i Moraloppet.
 
Andra utmanare om topplaceringarna är Dan Moberg, IFK Skövde, Anton Persson, SK Bore, Adam Steen, Axa SC, Gabriel Thorn, Bengtsfors och Erik Wickström, Ulricehamns IF. Givetvis kan fler vassa åkare dyka upp som efteranmälda.
 
IFK Mora ställer upp med två starka kort i damklassen. Marika Sundin som gjort fina resultat i traditionella lopp i vinter, inte minst i Skandinaviska cupen samt Helene Söderlund som vann på hemmaplan i MoraPinglan men annars missat många tävlingar i inledningen på vintern på grund av sjukdom.
 
Stark utmanare mot hemmaduon är Annika Löfström, Årsunda IF, nia på Jizerska i söndags men som inte visat sin bästa form hittills i vinter. Andra vassa åkare till start är till exempel Julia Svan, Vansbro AIK, Kristina Roberto, Karlslunds IF, Emma Eriksson, Falun Borlänge SK och Sandra Olsson, Malungs IF.
 
Moraloppet gäller också som andra deltävling den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge. Leder cupen gör Britta Johansson Norgren, Sollefteå Skidor och Fredrik Byström, Orsa SK efter deras segrar vid Axa Ski Marathon i Falun 3 januari. Ingen av dessa är dock anmälda i nuläget.
 
Läs mer om Moraloppet på:
http://www.ifkmorask.se/moraloppet/

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.