Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Världens snabbaste man på längdskiodor, Ludvig Sögnen Jensen, är favorit på TV-sända supersprinten i Östersund i morgon söndag. FOTO: Per Danielsson, Frilansfotograferna.
Världens snabbaste man på längdskiodor, Ludvig Sögnen Jensen, är favorit på TV-sända supersprinten i Östersund i morgon söndag. FOTO: Per Danielsson, Frilansfotograferna.

Blir det norskt på supersprinten i år igen?

Under söndagen är det dags för TV-sända supersprinten från Östersund.
I fjol vann den norska världsrekordduon på 100 meter skidsprint, Ludvig Sögnen Jensen och Marthe Nordlunde.
Kan någon svensk åkare utmana om segern i år?

SVT 1 sänder från supersprinten i Östersund i morgon med start 12.30 med Jacob Hård och Anders Blomquist som kommentatorer.

Flera svenska landslagsåkare kommer att vara på plats och även delar av amerikanska och norska landslaget.

Men när det gäller supersprint över 100 meter så måste specialisterna och fjolårssegrarna Ludvig Sögnen Jensen och Marthe Nordlunde gälla som favoriter.

I fjol blev det dock två svenskar på pallen i både herr- och damklassen: Marcus Grate, IFK Umeå och Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK slutade på andra plats och Karl-Johan Dyvik, IFK Mora SK och Linn Sömskar, IFK Umeå blev treor.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...