Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

2018 överraskade Bob Impola med en andraplats på Vasaloppet. Nu står Bob utan Pro Team men satsar på toppform till Vasaloppet i SK Bores färger. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

2018 överraskade Bob Impola med en andraplats på Vasaloppet. Nu står Bob utan Pro Team men satsar på toppform till Vasaloppet i SK Bores färger. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Bob Impola står utan Pro Team – men siktar på Vasaloppet

Efter flera säsonger i Visma Ski Classics står nu Bob Impola utan Pro Team sedan Team Serneke lade ner sitt lag i våras.
28-årige Bob tränar dock på för fullt och planen är att åka den svenska långloppscupen för sin klubb SK Bore och sedan satsa på toppform till Vasaloppet.
– Målet är att vara med i toppen på Vasaloppet. Nu handlar det om att göra jobbet i träningen, säger Vasaloppstvåan från 2018.

Efter ett uppehåll i sin skidsatsningen gjorde Bob ett imponerande kliv in i Visma Ski Classics när han blev femma på La Sgambeda i december 2016. Därefter var han en bit ifrån topplaceringarna innan han skrällde med sin andraplats på Vasaloppet 2018. Bob var då först in på upploppet och passerades bara av segraren Andreas Nygaard.

Jämnhet har inte varit utmärkande för Bob. Efter andraplatsen på Vasaloppet 2018 har han inte varit nära pallen på något lopp i Ski Classics. Bästa placeringen i vintras kom på Vasaloppet när han låg med i andraklungan och spurtade in som 14:e man och femte svensk.

– Det blev inga riktiga topplopp i vintras men på Vasaloppet gick det ju ganska bra. Jag var lite trög i starten på förra säsongen och fick inte heller till materialet riktigt ordentligt, berättar Bob.

Den tidigare Fjugestabon Bob bor numera i Harsa, Hälsingland. Tidigare var det snudd på hundraprocentig satsning på skidåkning men numera jobbar han 60 procent som svetsare på en industri i Ljusdal.

– Det fungerar bra att jobba en del tycker jag. Vi får se till vintern hur jag kan anpassa det, berättar Bob.

Träningen sköter han för det mesta på egen hand i Harsaterrängen.

– Det blir träning med andra när vi har läger med klubben.

Som det ser ut nu så kommer Bob tävla på långloppen i Sverige fram till Vasaloppet. Detta tillsammans med flera åkare från SK Bore, bland annat klubbkompisen Ludwig Tärning som också han representerade Team Serneke tidigare.

Första söndagen i mars får Bob åter möta de andra åkarna i Ski Classics igen.

– Målet är att vara med i toppen på Vasaloppet. Nu handlar det om att göra jobbet i träningen, fastslår Bob.

Efter att Team Serneke lades ner så var Bob i kontakt med några Pro Team men något nytt kontrakt har det inte blivit.

– Jag hörde mig för lite men det har inte varit något upplägg som passat för mig ännu. Jag är givetvis öppen för förslag och dyker det upp något som passar bra så vill jag förstås åka Ski Classics igen. Det har varit roliga år på tävlingarna ute i Europa.

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...