Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingen kunde hota Alexander Bolshunov på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Ingen kunde hota Alexander Bolshunov på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Bolshunov defilerade till seger - Halfvarsson avancerade till 19:e

Alexander Bolshunov åkte hem segern i jaktstarten i Nove Mesto på ett övertygande sätt. Ingen kunde hota ryssen som vann drygt 45 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo som vann en spurtstrid mot landsmännen Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe.
Calle Halfvarsson klättrade från 33:e till 19:e plats med sjunde åktid.

Bolshunov gick ut med ett försprång på 24 sekunder till Iivo Niskanen. Finländaren startade hårt men kunde inte närma sig ryssen. Istället blev Niskanen inplockad av Sjur Röthe, Johannes Hösflot Kläbo och Simen Hegstad Krüger.

Det var aldrig något snack om var segern skulle gå. Bolshunov åkte med lugn och pondus och med bra skidor mot en triumf med 46,7 sekunder ner till Kläbo. I spurten om andra och tredje plats var Kläbo fem tiondelar före Krüger och Röthe var ytterligare fem tiondelar efter på fjärde plats. Niskanen fick ge sig på slutet och var knappt tio sekunder efter Kläbo över mållinjen.

Calle Halfvarsson gjorde ett bra lopp från ett tungt utgångsläge som 33:a. I början åkte han jämnt med Bolshunov tidsmässigt men tappade sen lite fart men plockade åkare på åkare för att spurta in som 19:e precis för ryssen Chervotkin som gick ut som nia. Calle hade sjunde åktid i loppet.

– Det var ett helt okej lopp. Jag gjorde en bra sträcka. Jag var omotiverad innan men vände det till något positivt, sa Calle till SVT Sport.

Daniel Rickardsson avancerade tre platser från 25:e till 22:a med 13:e åktid. Ett klart steg framåt idag jämför med i går för Calle och Daniel.

För Jens Burman blev det en rejäl avåkning som förstörde hans avancemangsmöjligheter i loppet. Burman reste sig dock och såg oskadd ut och kunde sedan åka i mål som 34:a.

Junioren William Poromaa avancerade fyra platser och blev 40:e man. Fredrik Andersson gick från 53:e till 50:e och Jonas Eriksson från 62:a till 52:a.

Resultat finns här.

Dagens åktider finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...