www.langd.se

Ingen kunde hota Alexander Bolshunov på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Ingen kunde hota Alexander Bolshunov på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Bolshunov defilerade till seger - Halfvarsson avancerade till 19:e

Alexander Bolshunov åkte hem segern i jaktstarten i Nove Mesto på ett övertygande sätt. Ingen kunde hota ryssen som vann drygt 45 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo som vann en spurtstrid mot landsmännen Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe.
Calle Halfvarsson klättrade från 33:e till 19:e plats med sjunde åktid.

Bolshunov gick ut med ett försprång på 24 sekunder till Iivo Niskanen. Finländaren startade hårt men kunde inte närma sig ryssen. Istället blev Niskanen inplockad av Sjur Röthe, Johannes Hösflot Kläbo och Simen Hegstad Krüger.

Det var aldrig något snack om var segern skulle gå. Bolshunov åkte med lugn och pondus och med bra skidor mot en triumf med 46,7 sekunder ner till Kläbo. I spurten om andra och tredje plats var Kläbo fem tiondelar före Krüger och Röthe var ytterligare fem tiondelar efter på fjärde plats. Niskanen fick ge sig på slutet och var knappt tio sekunder efter Kläbo över mållinjen.

Calle Halfvarsson gjorde ett bra lopp från ett tungt utgångsläge som 33:a. I början åkte han jämnt med Bolshunov tidsmässigt men tappade sen lite fart men plockade åkare på åkare för att spurta in som 19:e precis för ryssen Chervotkin som gick ut som nia. Calle hade sjunde åktid i loppet.

– Det var ett helt okej lopp. Jag gjorde en bra sträcka. Jag var omotiverad innan men vände det till något positivt, sa Calle till SVT Sport.

Daniel Rickardsson avancerade tre platser från 25:e till 22:a med 13:e åktid. Ett klart steg framåt idag jämför med i går för Calle och Daniel.

För Jens Burman blev det en rejäl avåkning som förstörde hans avancemangsmöjligheter i loppet. Burman reste sig dock och såg oskadd ut och kunde sedan åka i mål som 34:a.

Junioren William Poromaa avancerade fyra platser och blev 40:e man. Fredrik Andersson gick från 53:e till 50:e och Jonas Eriksson från 62:a till 52:a.

Resultat finns här.

Dagens åktider finns här.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...