Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Veteranen Daniel Rickardsson var bäste svensk i Nove Mesto på 25:e plats. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Veteranen Daniel Rickardsson var bäste svensk i Nove Mesto på 25:e plats. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Bolshunov klart snabbast i Nove Mesto - Svenskarna långt efter

De svenska åkarna långt efter när Alexander Bolshunov vann 24,3 sekunder före Iivo Niskanen och med 40 sekunder ner till trean Sjur Röthe. De svenska åkarna hade inte de bästa skidorna för dagen och Daniel Rickardsson var bäst av svenskarna som 25:a nästa 2.20 efter.

Alexander Bolshunov tog kommandot direkt i loppet och var överlägsen. Bara Niskanen kunde följa någorlunda men var ändå 24,3 sekunder efter i mål.

För de svenska åkarna gick det tungt då vallningen inte var den bästa för dagen. Daniel Rickardsson blev 25:a, Jens Burman 29:a och Calle Halfvarsson 33:a. Alla runt två och en halv minut bakom Bolshunov.

– Det är klart att vallateamet kommer att bomma vissa lopp. Så är det alltid. I dag var väl den gången då man inte lyckades pricka rätt. Annars har det varit bra den här säsongen, kommenterade Burman för SVT Sport.

– Det gick tungt i dag. Jag kände mig pigg, men har man inga bra grejer under fötterna är det svårt att göra bra lopp, fortsatte Jens.

– Det var hemskt jobbigt och tråkigt i dag. Det gick inte alls, sa Halfvarsson.

– Tyvärr är den här helgen förstörd för mig redan i dag, men det är bara att kämpa vidare mot nästa helg, fortsatte Calle.

Junioren William Poromaa blev 44:a, 3.18 efter. Fredrik Andersson slutade 53:a och Jonas Eriksson 62:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter