Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oskar Svensson blev 15:e man på masstarten i Val di Fiemme på fredagen. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Oskar Svensson blev 15:e man på masstarten i Val di Fiemme på fredagen. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Bolshunov spurtade till seger – Svensson 15:e

Rysslands Alexander Bolshunov vann masstarten i Val di Fiemme. Italienaren Francesco de Fabiani ryckte i sista motbacken men Bolshunov gled ifatt och spurtade förbi på upploppet.
Oskar Svensson blev bäste svensk som 15:e man och Björn Sandström gjorde sitt bästa lopp i touren och blev 19:e åkare.

En stor klunga följdes som väntat åt under loppet och flera av svenskarna syntes långt upp men räckte inte hela vägen. Oskar Svensson och Björn Sandström var 23 respektive 31 sekunder efter Bolshunov över mållinjen.

William Poromaa såg stark och offensiv ut i loppet men ett stavbrott och vurpa förstörde dagen och han slutade 31:a. Det efter en incident med ryssen Belov.Poromaa fick gult kort från juryn men själv menade han att det var Belov som körde in i honom.

– Jag tycker han kliver in på mig och jag ramlar. Jag var pigg och kände att jag var bra med. Jag är så jävla less just nu, sa Poromaa till SVT Sport.

– Man vill ju bara kliva av och skita i det men man måste ju bara fortsätta. Det är så tråkigt så man vill bara spy. Det var ju värdelöst, det var inte kul alls, fortsatte Poromaa.

Marcus Ruus åkte in som 34:a och Calle Halfvarsson bröt loppet efter att ha öppnat offensivt.

– Jag orkade bara inte. Det känns som jag har en motor som inte går på alla cylindrar. Det håller inte. Jag kände redan in mot första varvningen att krafterna började tyna bort, berättade Halfvarsson för SVT Sport.

– Jag får åka hem och ladda om och göra någonting nytt. Det är lite att fundera på nu men det är bättre att ta det nu än på VM, fortsatte Halfvarsson.

I kampen om segern utmanades Bolshunov hårt av de Fabiani men ryssen kom med hög fart bakom italienaren ner på upploppet och kunde spurta hem femte raka segern under touren.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...