Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson spurtade in som femma på jaktstarten i Toblach på den fjärde Tour de Ski-etappen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.
Calle Halfvarsson spurtade in som femma på jaktstarten i Toblach på den fjärde Tour de Ski-etappen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

Bolshunov till topps - Halfvarsson spurtade in som femma

Alexander Bolshunov knäckte Sergey Ustiugov och Calle Halfvarsson på tredje varvet av fyra på jaktstarten i Toblach. Bolshunov vann till slut med 13,7 sekunders marginal till Ustiugov.
Halfvarsson blev upphunnen bakifrån med spurtade in som femma.
– Det är ett okej lopp även om jag klappade igenom på tredje varvet, sa Calle till SVT Sport.

Det blev en spännande och intressant jaktstart för herrarna på den fjärde Tour de Ski-etappen i Toblach, Italien.

Bolshunov och Halfvarsson gick ikapp Ustiugov redan på slutet av första varvet. Calle låg fint med och såg ut att åka stort och lugnt. På tredje varvet grillade dock Bolshunov hårt och både Ustiugov och Halfvarsson fick släppa.

Bolshunov var trött på slutvarvet men höll undan för Ustiugov och tog etappsegern med 13,7 sekunders marginal. Trots att Calle Halfvarsson var sliten höll han ihop loppet bra och hängde med i klungan när han blev infångad på slutvarvet. Calle hade krafter kvar att spurta in som femma precis bakom ryssen Maltsev men före norrmännen Röthe och Holund. Iivo Niskanen åkte bra och tog tredjeplatsen drygt fyra sekunder före den klungan.

– Det är ett okej lopp även om jag klappade igenom på tredje varvet. Det var ett kritiskt läge då, sa Calle till SVT Sport.

– Men jag hämtade mig och kunde gå med och det blev ett okej lopp, fortsatte Halfvarsson.

Där bakom gjorde Jens Burman också ett bra lopp och avancerade från 21:a till 15:e plats med femte åktid.

Jens Burman gjorde ett starkt klassiskt lopp och hade femte åktid. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.Jens Burman gjorde ett starkt klassiskt lopp och hade femte åktid. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

Karl-Johan Westberg åkte in som 34:a, Oskar Svensson avancerade till 38:e plats. Björn Sandström blev 51:a och Johan Häggström 63:a. Axel Ekström hoppade av touren innan dagen lopp på grund av förkylning.

I totalen leder nu Bolshunov 16 sekunder före Ustiugov med Kläbo som trea 26 sekunder efter. Halfvarsson är tionde man med 1.36 upp. Jens Burman är 14:e 1.57 efter. I morgon är det vilodag och på fredag fortsätter touren med masstart över 15 kilometer i klassisk stil i Val di Fiemme.

Topptrion med fr.v. tvåan Sergey Ustiugov, ettan Alexander Bolshunov och trean Iivo Niskanen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.Topptrion med fr.v. tvåan Sergey Ustiugov, ettan Alexander Bolshunov och trean Iivo Niskanen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

 

Resultat finns här.

Tidsresultat på etappen.

Totalställningen i touren finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...