Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson på väg mot tredjeplatsen på 15 kilometer klassiskt i Ruka, Finland. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Calle Halfvarsson på väg mot tredjeplatsen på 15 kilometer klassiskt i Ruka, Finland. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Bolsjunov starkast - Halfvarsson fin trea

Den snart 22-årige ryssen Alexander Bolsjunov dominerade dagens 15 kilometer klassiskt och vann med runt 20 sekunder före Emil Iversen och Calle Halfvarsson.
Calle som avslutade mycket starkt.
– Det känns bra. Det är den här distansen jag satsar hårdast med mot VM, berättade Halfvarsson för SVT.

Vid 6 kilometer hade Bolsjunov och Iversen ledningen tillsammans och Halfvarsson var då elva, 18,9 sekunder efter.  Vid 11,2 kilometer var Calle fyra 23 sekunder efter ryssen och 13 efter norrmannen.

I mål var Calle trea och hade då knaprat in ett par sekunder på Bolsjunov och elva på Iversen.

– Det känns bra. Det är den här distansen jag satsar hårdast med mot VM. Nu vet man att man gjort rätt jobb i sommar, berättade Calle för SVT.

Calle var dock inte riktigt på hugget från start idag. Kanske är det ändå modellen för honom. Att komma på slutet i loppet och inte som många gånger förr leda i början och sedan tappa.

– Jag tycker inte jag gör ett jättebra lopp idag. Jag är väldigt trög i början men kom igång bra på slutet, menade Calle och fortsatte;

– Jag får tacka (Alex) Harvey. Han kom ikapp mig när han var på sitt första varv och då får jag upp farten. Jag sov lite innan.

Topptrion Emil Iversen, Alexander Bolsjunov och Calle Halfvarsson. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Topptrion Emil Iversen, Alexander Bolsjunov och Calle Halfvarsson. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

– Jag trodde inte jag skulle klara att hänga honom först. Jag fick några rejäla släpp där i långbacken och då fick han några meter. Mem jag kämpade mig tillbaka till ryggen på honom och det var viktigt.

Säsongsöppningen kommenterade Calle så här:

– Som jag sagt förut. Det känns inte topp men ändå är det stabilt. Jag kliver upp på pallen idag och är inte evigheter efter Bolsjunov som uppenbarligen är världens bästa skidåkare nu. Jag hoppas jag kan ta in några sekunder på honom till VM.

Bakom Calle gjorde Viktor Thorn ett av sina bättre distanslopp i världscupen som 19:e man dryga minuten efter segraren. Daniel Rickardsson och Gustav Eriksson blev 28:a och 32:a, 1.40 respektive 1.50 efter.

Jens Burman var två och en halv minut efter som 46:a. Detta efter ett fall där han tappade mycket tid men det var ändå inte vad vi hoppats på av Jens. Halvminuten efter som 62:a hittar vi Oskar Svensson. Inte heller han får godkänt.

Resultat
Världscupen, Ruka, Finland
Herrar 15 km klassisk stil

1. Alexander Bolsjunov 36.17,8
2. Emil Iversen + 19,5
3. Calle Halfvarsson + 21,2
4. Martin Johnsrud Sundby + 31,1
5. Andrej Larkov + 34,3
6. Maxim Vylegshanin + 42,2

19. Viktor Thorn + 1.08,6
28. Daniel Rickardsson + 1.40,0
32. Gustav Eriksson + 1.50,4
46. Jens Burman + 2.32,2
62. Oskar Svensson + 3.03,0

Officiella resultat finns här

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...