Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sara Nordstrand vann juniorklassen före två hemmaåkare vid världscupen på rullskidor i Ryssland. FOTO: Svenska skidförbundet.
Sara Nordstrand vann juniorklassen före två hemmaåkare vid världscupen på rullskidor i Ryssland. FOTO: Svenska skidförbundet.

Bra svenskresultat i Ryssland

Den lilla svenska truppen vid världscupen på rullskidor i ryska Novogorod gjorde bra ifrån sig på fredagen.
Sara Nordstrand, Hudiksvalls IF, vann juniorklassen i sin världscupdebut.
På seniorsidan blev det fjärdeplatser både för Joakim Engström, IFK Mora och Maria Magnusson, IK Hakarpspojkarna.

Det var fristil med individuell start på en varvbana som stod på programmet. Sara Nordstrand tog greppet direkt i damernas juniorklass och släppte det aldrig.
– Jag kände mig pigg under hela loppet och trots att mjölksyran sprutade så kunde jag trycka hela tiden, berättade Sara för skidor.com.

I herrarnas seniorklass var det mycket tätt i toppen. "Jocke" Engström gjorde ett bra lopp men hade inte marginalerna på sin sida. På sin fjärdeplats hade han 0,2 sekunder till bronset och 1,3 sekunder till andraplatsen.

– Marginalerna på fel sida igen, sa "Jocke" och tänkte på SM-loppet nyligen.
– Men jag är nöjd med prestationen, fortsatte moraåkaren.

Maria Magnusson låg länge på pallplats men tappade sen till fjärde plats. Hennes ryska konkurrenter hade lite mer flyt och hamnade tillsammans på den korta varvbanan och kunde på så sätt hjälpas åt att hålla farten uppe.
För Terese Andersson, IFK Umeå, som gjorde landslagsdebut så blev det en niondeplats i mål.

I morgon fortsätter tävlingarna i Novogorod med sprint. På söndag är det sedan teamsprint. Tråkigt nog för svensk del så fick Anders Svanebo lämna ett sent återbud till tävlingarna så Joakim Engström står utan partner på söndag.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...