www.langd.se

Bragdguldet till Johan Olsson efter femmils-bragden på VM. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Bragdguldet till Johan Olsson efter femmils-bragden på VM. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Bragdguldet till Johan Olsson!

Johan Olsson har tilldelats Svenska Dagbladets bragdmedalj.
Nu kom ytterligare en belöning för det otroliga femmilsloppet på VM i mars.
– Det är otroligt hedersamt och jag är otroligt stolt, säger han till Svenska Dagbladet.

Johan gjorde det ingen trodde var möjligt. Gick ifrån på en femmil med gemensam start. Olsson åkte ensam de sista tre milen mot Sveriges första VM-guld på en femmil på 20 år.

Hela skidsverige har väntat på att Johan skulle tilldelas Bragdguldet och nu är det klart.

Inte nog med det. I samband med att Johan tog emot beskedet att han tilldelats utmärkelsen tog även Thomas Wassberg emot sitt Bragdguld han fick för OS-guldet i Lake Placid 1980.

Thomas vägrade då för att Sven-Åke Lundbäck inte fick guldet två år tidigare.

– Jag tyckte väl att det är dags nu. Och dessutom har ni ju tjatat så förbannat på mig att jag ska ta emot den, säger Thomas Wassberg till Svenska Dagbladet.

Siste nyheter

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo. I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.
Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen. I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen ...
Charlotte Kalla och de övriga världscupåkarna kommer att övervakas av projekt Snowflake för att hindra spridning av corona. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscupåkarna ska övervakas av projekt ”Snowflake”

För att inte få spridning av corona när världscupsäsongen drar igång har internationella skidförbundet, FIS, startat projekt ”Snowflake”. Samtliga åkare kommer att övervakas på ett nytt sätt skriver ...