Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Britta Johansson Norgren innan start på Engadin La Diagonela i lördag. Under loppet förfrös hon fötterna och missar nu de två kommande loppen i Visma Ski Classics. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Britta Johansson Norgren innan start på Engadin La Diagonela i lördag. Under loppet förfrös hon fötterna och missar nu de två kommande loppen i Visma Ski Classics. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Britta Johansson Norgren missar chansen till Grand Slam

Britta Johansson Norgren kommer inte kunna starta på lördagens Toblach-Cortina på lördag och inte heller Marcialonga en vecka senare. Det är hennes förfrusna fötter efter Engadin La Diagonela som stoppar henne.
I och med att hon inte kan starta på Marcialonga så går hon också miste om möjligheten om att försöka ta en Grand Slam i Visma Ski Classics nya Grand Classics.

Innan säsongen sa Britta att det var ett större mål att vinna en Grand Slam, det vill säga ta hem de fyra Grand Classics-loppen: Marcialonga, Jizerska, Vasaloppet och Birkebeinerennet, än att ta en sjätte raka totalseger i Visma Ski Classics.

Så här sa Britta i höstas angående målsättningen för vintern:
– Jag rankar en Grand Classics Grand Slam högre än att vinna totalen. Det är klart jag vill vinna Championvästen igen men jag vill också vinna det jag inte vunnit förut. Grand Classics är ju de fyra största loppen och något nytt.

I och med hennes förfrysning av fötterna i lördags så är nu den möjligheten borta. Efter loppet i lördags började köldblåsorna Britta fått att svullna på fötterna och hon fick åka till sjukhus under söndagen för att få dem behandlade. Nu står det klart att Britta inte kan tävla på flera veckor på grund av förfrysningsskadorna.

I dag meddelar Britta följande om sin status på Lager 157 Ski Team:s Facebook-sida:
”Läkningen går framåt och jag kan nu stå och gå inomhus utan några större problem. De läkare jag varit i kontakt med stor erfarenhet av köldskador säger att det tar 3-6 veckor innan det läkt. Viktigast att inte utsätta sig för kyla inom de närmsta veckorna. Jag hoppas kunna hitta en lösning på att kunna träna på ett säkert sätt så fort jag får i fötterna i ett par skor. Jag kan i dagsläget inte säga mer när jag räknar med att vara på startlinjen igen. Men det är så snart jag känner det är möjligt utan att riskera hälsan alltför mycket.”

Klart är ändå att det inte blir start på de två kommande loppen i Visma Ski Classics. Britta flyger hem till Sverige på söndag.

Senaste nyheterna