Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson bommade bort chansen till en topplacering på jaktsstarten i  Pokljuka. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.
Sebastian Samuelsson bommade bort chansen till en topplacering på jaktsstarten i Pokljuka. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.

Brorsson 16:e och Samuelsson 19:e på jaktstarten

Dagens bästa svenska insatser vid skidskyttevärldscupen jaktstart i Pokljuka stod Mona Brorsson och Sebastian Samuelsson för med 16:e och 19:e plats.
Dagens vinnare blev Kaisa Mäkäräinen och Johannes Thingnes Bö.

Sebastian Samuelsson gick ut som 14:e man och inledde bra på jaktstarten. Men i tredje skjutningen sprack det.

– Tre bom i första stå så blev dagen förstörd. Det var synd. Jag kände mig lugn och inte nervös, men det är 30 sekunder som man förstör så mycket på. Så var det i dag. Men jag är ändå nöjd med första tävlingshelgen, jag tar med mig mycket positivt härifrån, berättade Sebastian för SVT.

Thingnes Bö såg ut att åka mot en klar seger i herrarnas men så bommade två skott på sista skjutningen. Det blev en spännande kamp mellan honom och fransmannen Quentin Fillon Maillet och ryssen Aleksandr Loginov. Ryssen föll på väg upp mot stadion och fransmannen kom starkt över upploppet bara en tåspets bakom norrmannen över mållinjen.

Jesper Nelin avancerade från 41:a till 31:a plats. Martin Ponsiuloma höll sin 34:e plats. Båda hade tre bom.

Bästa svenska i jaktstarten blev Mona Brorsson på 16:e plats.

– Jag är jättenöjd med åkningen och topp 15 var ett personligt mål i dag och det var nära, konstaterade Mona i intervju med SVT.

Mona som gick ut som 19:e åkare, klättrade till 16:e plats efter en bom. Emma Nilsson blev 38:a efter två bommar. Linn Persson blev 54:a efter hela fem bommar.

Kaisa Mäkäräinen imponerade med att skjuta fullt och åka fort även idag. Hon vann med 41 sekunders margina till Dorotea Wierer, som även hon sköt fullt.

Resultat finns här

 

Siste nyheter

Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...