Hans Crister Holund, Martin Johnsrud Sundby och Niklas Dyrhaug. Toppen på den norska dominansen i Lillehammer. FOTO: Modica/NordicFocus.

Hans Crister Holund, Martin Johnsrud Sundby och Niklas Dyrhaug. Toppen på den norska dominansen i Lillehammer. FOTO: Modica/NordicFocus.

Brutal norsk dominans - Johansson tolva

Martin Johnsrud Sundby var helt överlägsen i skiathlonloppet i Lillehammer. Seger med hela 44 sekunder närmast före Niklas Dyrhaug. Sju av de åtta första var norrmän.
Martin Johansson gjorde sitt bästa världscuplopp och spurtade in som fin tolva.

– Det här var mitt bästa lopp någonsin. Jag har aldrig haftden här känslan förut, det fanns inget stopp idag. Jag är också stolt över mina lagkompisar, sammanfattade Sundby strax efter målgång.

Sundby151205mf029.jpg
Ingen klarade Sundbys brutala tempo i Lillehammer. FOTO: Modica/NordicFocus.

Martin Johansson åkte starkt hela loppet och visade återigen hur han gått framåt i klassisk stil under första delen av loppet. Martin fullföljde loppet mycket bra på den tunga banan under skejtdelen.

Resultat
1. Martin Johnsrud Sundby
2. Niklas Dyrhaug
3. Hans Christer Holund
4. Sjur Röthe
5. Maurice Manificat
6. Petter Northug

Svenska placeringar:
12. Martin Johansson
34. Anders Svanebo
48. Simon Andersson
53. Jens Burman
54. Mikael Norberg
64. Marcus Ruus

Kompletta resultat.

 

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...
På Jizerska i vintras blev det en trippel för Team Ragde Eiendom. Från vänster Oskar Kardin, Andreas Nygaard och Petter Eliassen. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Världens genom tiderna bästa långloppslag presenteras

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för inför vintern. Idag har turen kommit till Team Ragde Eiendom. Anders och Jörgen Aukland etablerade sitt långloppslag redan 2007. De har vunni...