Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Robin Bryntesson utmanar Peter Jihde på Vasaloppet. Följ duon i serien High & Low. FOTO: Bryntes.se.

Robin Bryntesson utmanar Peter Jihde på Vasaloppet. Följ duon i serien High & Low. FOTO: Bryntes.se.

Brynte och Jihde mot Vasaloppet

Startskottet för Youtube-serien och projektet High & Low med Robin Bryntesson i spetsen smäller idag kl 16.00.
High & Low är ett projekt som med glädje och humor ska förmedla kunskap om diabetes men även ge allmänheten träningstips och råd inför Vasaloppet och andra träningsutmaningar.

Idéer om projekt som handlar om diabetes är lite av Robins signum. Han har sedan flera år ett läger för barn och ungdomar med diabetes.

I höstas startades även en ny idrottsförening, Sockertoppen IF, som inte bara är till för diabetiker, men finns för att belysa den sjukdom som växer och förra året tog 5 miljoner liv världen över. Idag släpper han sitt senaste projekt; High & Low, en youtube-serie där han utmanar Peter Jihde på Vasaloppet.

– Jag har länge velat visa att ingenting är omöjligt trots att man fått diabetes. Det är inte en dans på rosor att ha sjukdomen, det bör alla veta. Men jag vill ändå förmedla glädje i allt jag gör och kan någon fler lära sig om sjukdomen så är det ett plus. I serien vill jag även ge allmänheten träningstips. Peter har inte åkt skidor på över 30 år, han har diabetes och nu antagit utmaningen att åka Vasaloppet. Man måste våga för att vinna och jag tror att Peter kommer känns sig som en riktig vinnare efter målgång, säger Robin.

jihde_mal_brynte.jpg
Efter att inte ha åkt skidor på 30 år siktar nu Peter Jihde på Vasloppet. FOTO: Bryntes.se.

I serien får man följa med under uppbyggnadsperiod på barmark, tester på Bosön, läger på snö i Idre fjäll och den första tävlingen för Peter. Man får följa med på hela resan fram till den 5 mars när starten för Vasaloppet går. Emellan träningspassen tillkommer såklart även många överraskningar som kanske inte alltid handlar om träning, diabetes eller något som de båda grabbarna känner sig helt trygga med.

brynte_hopp_jihde.jpg
Robin som High och Peter som Low. FOTO: Bryntes.se.

Serien High & Low släpper första avsnittet idag kl 16.00 på ”Robin Bryntesson” youtube-kanal. Därefter släpps ett avsnitt i veckan fram till Vasaloppet.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...