Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
OS-klara landslagsduon Jens Burman, Åsarna IK och Oskar Svensson, Falun Borlänge SK, blir också en del av Team Engcon. FOTO: Team Engcon.

OS-klara landslagsduon Jens Burman, Åsarna IK och Oskar Svensson, Falun Borlänge SK, blir också en del av Team Engcon. FOTO: Team Engcon.

Burman och Svensson förstärker Team Engcon

OS-åkarna Jens Burman, Åsarna IK och Oskar Svensson, Falun Borlänge SK blir en del av Jerry Ahrlins Team Engcon.
För båda är det fortsatt huvudfokus på traditionell skidåkning och kommande OS i Peking men i vår förstärker de Team Engcon på sluttampen av Visma Ski Classics-säsongen. Som en del av Team Engcon får duon också möjlighet till utbildning och framtida arbete i företaget Engcon.
¬ Det här ger en trygghet för framtiden. Det känns mycket bra, säger både Burman och Svensson till Längd.se.

Häromdagen berättade Jerry Ahrlin att han värvat norrmannen Didrik Tönseth till Team Engcon. Precis som för Jens Burman och Oskar Svensson så har Tönseth vinterns OS som sitt stora mål men norrmannen är utanför det norska landslaget och har en tuff utmaning att ta sig in i OS-laget.

För Åsarnas Jens Burman och Falun Borlänges Oskar Svensson ser det annorlunda ut. Båda två är förhandsuttagna till OS i Peking av SOK.

En förhandsuttagning ger förstås ”lugn och ro” och trygghet i uppladdningen inför OS. Nu har dock duon fått möjlighet till trygghet även med ett längre perspektiv. Som en del av Jerry Ahrlins långloppslag Team Engcon erbjuds de nu utbildning och framtida arbete i företaget Engcon.

– Det blir mycket intressant och spännande att få in en fot i ett företag redan nu. Även om det är långt till jag ska avsluta skidkarriären så ger det en trygghet, säger Jens Burman.

Vad är det för typ av arbete du ser framför dig i framtiden?
– Det vet jag inte riktigt men där ju det som känns bra med det här, att man kan få känna på olika delar i företaget. Jag är ju teknikintresserade så något åt det hållet skulle det kunna bli, säger Burman.

– Det här känns som ett mycket bra upplägg och lite unikt. Det ska bli kul att få prova på och lära känna lite olika delar av företaget, säger Oskar Svensson som läste teknikprogrammet på gymnasiet och sedan studerat en del ekonomikurser på högskolenivå.

Oskar Svensson är en av världens bästa sprintåkare men gillar också långlopp. Även om det till vintern troligtvis bara blir start i några av säsongens sista tävlingar i Visma Ski Classics så kan det bli en större satsning på långa lopp i framtiden.

– När det inte är en mästerskapssäsong så kan det bli fler starter och en satsning på Vasaloppet. Det känns väldigt kul med det lagbygge Jerry har gjort, säger Svensson.

I våras kände Jens Burman på eliten i Visma Ski Classics Pro Tour under Vålådalsrennet. Jens hade en stor ledning ett tag men med segt före, flack avslutning och lite stavtrubbel så blev han upphunnen.

– Flacka långlopp med mycket stakning lockar mig inte men lopp med tuff kupering och utmanande terräng kan bli roligt, säger Burman.

I just ett sådant lopp kan vi få se honom i vår när Reistadlöpet i nord-Norge avgörs den 2 april.

Jerry Ahrlin är förstås glad att han kunnat rekrytera Burman och Svensson till teamet även om det troligtvis endast blir i slutet av kommande säsong de kommer representera teamet i Visma Ski Classics.

– Jag är glad att jag lyckades med att få med Jens och Oskar på tåget. Jag gillar att tänka lite utanför boxen. Det här blir bra för alla tre parter; teamet får duktiga spännande åkare, Engcon får kontakt med ambitiösa målinriktade personer och åkarna får möjlighet att skapa trygghet för framtiden, säger Ahrlin och fortsätter;

– För mig känns det bra och viktigt att kunna hjälpa till med att ge skidåkare bra förutsättningar såväl under som efter karriären. Jag vet hur det känns att stå där när karriären är över och inte riktigt veta vad man ska göra.

 

engcon är världsledande tillverkare av tiltrotatorer (grävmaskinens handled) och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners flexibilitet, precision och säkerhet.
engcon är en större koncern bestående av moderbolaget engcon Holding AB med säte i Strömsund, Sverige och utöver det ansvarar 9 säljbolag för försäljningen i sina respektive marknader Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Nordamerika (USA och Kanada) och för övriga marknader ansvarar engcon International. engcon-gruppen omsatte 2017 ca 1000 Msek med ca: 250 anställda. engcon grundades 1990.

 

Senaste nyheterna