Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emil Jönsson och Calle Halfvarsson kommer båda till start vid SM i Gällivare efter en vinter fylld av sjukdom. Här skojar duon efter SM-stafetten i Umeå 2014. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emil Jönsson och Calle Halfvarsson kommer båda till start vid SM i Gällivare efter en vinter fylld av sjukdom. Här skojar duon efter SM-stafetten i Umeå 2014. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Calle Halfvarsson är tillbaka - åker SM i Gällivare

Nu kommer nästa glädjebesked inför SM-avslutningen och Volkswagen Tour i Gällivare till helgen:
Calle Halfvarsson är äntligen fit for fight igen och kör samtliga distanser!
– Ska bli riktigt kul att tävla igen, jag hoppas på några riktigt bra dagar i Gällivare, säger Calle.

M-avslutningen och Volkswagen Tour blir något av stjärnornas återkomst från sjukstugan. Häromdagen lämnade Emil Jönsson klartecken för start efter att ha varit borta från tävlande sedan Tour de Ski i januari. Och idag kom besked från Calle Halfvarsson att han också är tävlingsklar igen efter månader av sjukstuga.

Calle som slutade femma i den totala världscupen förra året och var ett av de stora svenskhoppen inför den här säsongen, fick först höstträningen förstörd av sjukdomar och har sedan dragits med upprepade, envisa förkylningar och bara kunnat köra några få tävlingar under hela säsongen.

Men nu är han på gång igen. Calle kommer att köra både teamsprinten och femmilen i SM och fortsätter sedan med Volkswagen Tour som omfattar en sprinttävling och en jaktstart från Hellnerstadion till toppen av Dundret.

– Det känns fortfarande att det är lite till och från med formen, men jag är riktigt sugen på att få tävla igen och ska verkligen försöka ösa på i de här tävlingarna och få till en så bra avslutning på säsongen som möjligt. Det skulle kännas riktigt skönt att ha med sig det in i sommarträningen när säsongen i övrigt blivit spolierad, säger Calle.

Anders Strid, tävlingsledare för SM och Volkswagen Tour, ser fram emot riktigt spännande och tuffa tävlingar:

– Med Marcus Hellner som visade riktigt hög internationell klass under Tour de Canada samt Emil och Calle tillbaka riktigt tävlingshungriga så kommer vi säkert att få se riktigt bra tävlingar. Det ska bli riktigt kul att få se dem fightas igen, det kommer definitivt inte att räcka med att ställa ut skidorna för att köra hem SM och Volkswagen Tour, säger Anders Strid.

 

Senaste nyheterna