Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson fick en fin start på säsongen med en andraplats vid sprinten i Ruka, Finland. FOTO: Från SVT:s sändning.

Calle Halfvarsson fick en fin start på säsongen med en andraplats vid sprinten i Ruka, Finland. FOTO: Från SVT:s sändning.

Calle Halfvarsson tvåa efter Pål Golberg

Starten på världscupsäsongen blev bättre än vad Calle Halfvarsson hade hoppats och väntat sig.
Calle sprängde sig in mellan segraren Pål Golberg och trean Johannes Hoesflot Klaebo på sprintfinalen i Ruka. Norrmännen som båda var reserver i det norska laget.
– Det här var riktigt kul. Jag trodde inte det skulle räcka så här långt idag, sa Calle till SVT efter finalen.


Calle och Teodor Peterson tog sig till final som Lucky Losers från den första semifinalen.

– Jag var lite för slapp i början  på semin och fick sen slita och åka slalom en lite svår väg för att ta mig fram. I finalen satsade jag på att ha en bättre position tidigare, berättade Calle.

In i den sista tuffa backen hade Calle en fin position bredvid Pål Golberg med Teodor i ryggen. Golberg var dock starkare i slutet på backen och över upploppet. Unge norrmannen Johannes Hoesflot Klaebo som övertygad hela vägen fram till finalen med prologseger och vinst i kvart och semi tog sig förbi Teodor på upploppet och blev trea.

Precis som på damsidan blev det en fin svensk start på världscupsäsongen. Emil Jönsson slutade sjua efter att ha blivit stängd av Finn Haagen Krogh på upploppet i semifinalen och där tappat chansen till finalplats.

– Han hoppade in framför mig och jag fick stoppa upp. Det var säkert inte medvetet men det hade förstås varit roligare med final. Men så här är det i sprint, sa Emil till SVT.

Johan Edin var trea i sin kvartsfinal och slutade 15:e. Unge Oskar Svensson var femma och besviken i kvarten och blev 22:a.

Resultat
Sprint final herrar Ruka

1. Pål Golberg
2. Calle Halfvarsson
3. Johannes Hoesflot Klaebo
4. Teodor Peterson
5. Alexander Panzhinskiy
6. Finn Haagen Krogh

Övriga svenska placeringar

7. Emil Jönsson
15. Johan Edin
22. Oskar Svensson
45. Carl Quciklund

Komplett resultatlista finns här

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.