Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson på väg mot överlägsen seger vid 15 kilometer klassiskt i Bruksvallarna. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.
Calle Halfvarsson på väg mot överlägsen seger vid 15 kilometer klassiskt i Bruksvallarna. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Calle klar vinnare i Bruksvallarna

Calle Halfvarsson kände sig inte så pigg - men vann klart på 15 kilometer klassiskt i Bruksvallarna.
– Jag ser det som ett bra träningspass och det känns helt okej, sammanfattade Calle efter seger med 39 sekunder före Viktor Thorn, som bröt en stav på första varvet.

Både Sågmyra SK:s Halfvarsson och Ulricehamns IF:s Thorn stod över fredagens skejtlopp och det var ingen skräll att de två nu var i topp. För Thorns del så tappade han förstås en del på stavbrottet och det förklarar en del av marginalen till Halfvarsson.

Hur kändes det från start Calle?
– Det kändes inget bra.

Gjorde det inte?
– Nej! Men jag tycker jag kom in i det sen och det blev bättre och bättre för varje varv.

Fick du några tidsrapporter?
– Nej, jag fick inga riktiga rapporter men jag mötte ju Viktor och på första varvet kändes det som han hade närmat sig. Då tänkte jag att det kan han nog göra så får vi se sen. Men så bröt han ju en stav. Annars hade han väl varit närmare mig idag.

Är du nöjd med loppet för att vara en premiär?
– Jag tyckte inte det kändes jättebra i kroppen så med tanke på det så var okej, sa Calle.

Viktor Thorn knäckte som sagt en stav på första varvet men åkte sen mot en säker andraplats.

Känslan annars Viktor?
– Stabilt! Ingeting mer än så, menade Thorn och fortsatte;

– Det är ju fortfarande inte toppform. Det handlar om att få lopp så man kommer in i det och får tävlingsvana. Jag är inte på topp och ska inte vara det heller.

Blir det en lite stigande form till världscupen nästa helg då?
– Ja det hoppas jag. Om jag får åka världscup nästa helg så ska jag kunna åka bättre. När man fått två lopp i kroppen och är lite mer laddad ska det kunna gå bättre än så här.

Bakom toppduon så slog sig IFK Mora SK:s Gustav Eriksson sig in på tredje plats dryga minuten efter Halfvarsson. En fin framgång för Borlängesonen som gör andra året i IFK Moras färger och tillhör Team Bauhaus (B-landslaget).

Glatt på pallen. Fr.v. Viktor Thorn, Calle Halfvarsson och Gustav Eriksson. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.
Glatt på pallen. Fr.v. Viktor Thorn, Calle Halfvarsson och Gustav Eriksson. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Tjecken Michal Novak blev fyra sex sekunder efter Eriksson och sex före Daniel Richardsson på femte plats. Sexa blev Gustav Erikssons lillebror Jonas, också i IFK Moras färger, som gör sitt andra år som senior och tillhör utvecklingslandslaget.

Ett starkt lopp gjorde också Fredrik Andersson, Sollefteå skidor. Ebbas lillebror slutade fin elva och var bäste förstaårssenior.

Bland långloppsåkarna som valde att staka loppet så var Östersunds SK:s Oskar Kardin starkast med 14:e plats, 2.38 bakom Halfvarsson

Resultat
Bruksvallsloppet
Herrar 15 km klassisk stil

1. Calle Halfvarsson 37.15,6
2. Viktor Thorn + 39,1
3. Gustav Eriksson + 1.02,5
4. Michal Novak + 1.08,6
5. Daniel Richardsson + 1.14,3
6. Jonas Eriksson + 1.36,5

Officiella resultat

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...