Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Carl-Johan Bergman intervjuas av podcasten Tack Sverige och berättar bland annat om uppväxten och skidskytte-karriären. FOTO: Tack Sverige.

Carl-Johan Bergman intervjuas av podcasten Tack Sverige och berättar bland annat om uppväxten och skidskytte-karriären. FOTO: Tack Sverige.

Carl-Johan Bergman intervjuas av Tack Sverige

Tack Sverige är en podcast där Sveriges största idrottsprofiler berättar sin historia. Avsnitten i Tack Sverige bjuder på historier, både från uppväxten och karriären. Man får ta del av framgångarna, medaljerna, men även motgångarna.
I senaste avsnittet är det förre skidskytten Carl-Johan Bergman som är gäst.

Tack Sverige har som mål att lyfta svensk idrott och få fler att idrotta. Ett annat mål är även att samla in pengar till förmån för välgörenhet genom olika auktioner av idrottarnas prylar.

Tack Sverige åkte till Oslo och Holmenkollen för en intervju med Bergman mitt under VM i skidskytte 2016. Det blev ett samtal om uppväxten i norra Värmland, om hur killen från Bergsäng blev bäst i världen, träningarna med Wolfgang Pichler och drömmen om ingenjörsyrket.

I den andra delen ger Bergman sin syn på svensk idrott och framtiden för svenskt skidskytte.
Han har vunnit VM-guld, deltagit i fyra olympiska spel och totalt blev det 14 säsonger i världscupen.

Här finns podcasten med Carl-Johan Bergman som publicerades 8 mars.

Tidigare avsnitt med skidanknyttning:

Marcus Hellner 2015-12-15
Helena Ekholm 2015-12-22
Anders Södergren 2016-01-26
Magdalena Forsberg 2016-02-23

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...