Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Långtur med paddling är ett av träningspassen under Torsby sommarskidskola. Härlig kontrast till skidpassen i Torsby Ski Tunnel. FOTO: Leif Skogsberg.
Långtur med paddling är ett av träningspassen under Torsby sommarskidskola. Härlig kontrast till skidpassen i Torsby Ski Tunnel. FOTO: Leif Skogsberg.

Carl-Johan Bergman till Torsby sommarskidskola

Det är nu klart att den flerfaldige VM-medaljören i skidskytte, Carl-Johan Bergman, blir en av ledarna under Torsby sommarskidskola. Totalt är närmare hundra ungdomar anmälda.
Värmlänningen Carl-Johan Bergman, numera boende utanför Lillehammer, startade själv sin idrottskarriär på Torsby sommarskidskola.

– Hela sommarveckan var en fantastisk upplevelse som fortfarande gläder, minns Carl-Johan Bergman som under sin karriär tog sex VM-medaljer, varav två individuella och fyra i stafett.  

Sedan tidigare är det känt att Stina Nilsson och Daniel Richardsson är med under träningsdagarna. Och att skid- och skidskyttestjärnorna är populära syns på deltagarantalet.

– Totalt kommer 96 ungdomar till oss. Därmed har vi nått taket för hur många vi kan ta in i år. De är från ett stort geografiskt område eftersom klubbar i hela Mellansverige och även Norge finns representerade. Det är fantastiskt kul, säger David Engström, en av längdtränarna vid Torsby idrottsgymnasium.

Lägret, som i år är för ungdomar födda 2000, 2001 och 2002, startar söndag den 14 juni och avslutas torsdag den 18 juni. Arrangör är Torsby idrottsgymnasium längd och skidskytte.

Mer information om Torsby sommarskidskola med bland annat en film från fjolåret finns på här.

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...