www.langd.se

Charlotte kalla byter till Alpina pjäxor inför VM-vintern. Här är hon tillsammans med Mia Eriksson efter segern på SM-stafetten i Umeå i vintras. FOTO: Johan Trygg.
Charlotte kalla byter till Alpina pjäxor inför VM-vintern. Här är hon tillsammans med Mia Eriksson efter segern på SM-stafetten i Umeå i vintras. FOTO: Johan Trygg.

Charlotte Kalla byter till Alpina

Inför VM-vintern byter Charlotte Kalla både skidskor och bindningar.
Framöver får vi se Kalla fara fram i Alpinas röda pjäxor och därmed också Rottefellas bindningar.
– Efter massor av tester känns beslutet helt rätt. Alpinas pjäxa är lätt och sitter fint på foten. Man får en väldigt bra känsla och det har varit viktigast för mig, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande enligt Norrbottenskuriren.

Charlotte började testa Alpina redan efter världscupavslutningen i Falun i slutet på mars

Den uppmärksamme har kunnat se de röda pjäxorna på Charlotte i bland annat SVT-reportage tidigare i sommar.

– Jag testade så länge det fanns snö i Sundsvall, sen åkte jag till Riksgränsen och Sognefjell i Norge. Jag bestämde mig för att prova förutsättningslöst, inte prata med någon innan. Man tillbringar ju rätt mycket tid i en pjäxa och det var ett viktigt beslut. Det var rätt så tålamodsprövande men efter att ha vägt ihop allt så känns beslutet väldigt rätt och bra. Det känns nästan inte som om jag har någon sko på mig och det fungerar mycket bra ihop med bindningssystemet. Jag kunde ha testat vidare, men jag ville vara klar så tidigt som möjligt innan vi går på snö, säger Kalla.

Inför OS-vintern bytte Marcus Hellner från Salomon till Alpina och nu gör Kalla samma sak.

Därmed är det hela åtta åkare i det svenska A-landslaget på Alpina: Hanna Eriksson, Marcus Hellner, Charlotte Kalla, Anton Lindblad, Sara Lindborg, Johan Olsson, Stina Nilsson och Emma Wikén.

Redan i våras gjorde Kalla klart med stavbyte från Swix till Oneway.

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...