Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla har uppvisat symptom på Covid-19. FOTO: Svenska skidförbundet.

Charlotte Kalla har uppvisat symptom på Covid-19. FOTO: Svenska skidförbundet.

Charlotte Kalla har symptom på Covid-19

På tisdagskvällen meddelar Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande att Charlotte Kalla har uppvisat symptom på Covid-19.
– Charlotte mår efter omständigheterna bra och är nu i enlighet med gällande riktlinjer isolerad, meddelar landslagsläkaren, Per ”Pliggen” Andersson.

– Charlotte fick förkylningssymptom, ont i huvudet och lätt feber i måndags och har sedan dess varit isolerad och haft tät telefonkontakt med Per Andersson. Test är utförd men i väntan på svar agerar vi som om Charlotte är smittad, berättar landslagsläkaren.

─ Charlotte har följt alla rutiner som vi satt upp men ändå sannolikt blivit smittad, fortsätter , Per ”Pliggen” Andersson.

─ Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott. Jag är optimistisk och hoppas på ett snabbt tillfrisknande, säger Charlotte Kalla.

– Jag håller mig strikt till de smittskyddregler som gäller och undviker kontakt med andra människor, fortsätter Kalla.

Landslaget samlas för läger och primärupptakt i Bruksvallarna i morgon. Det blir en samling utan Charlotte Kalla som får vila hemma. Övriga i laget är friska och har inte uppvisat några symptom. Charlotte har inte haft kontakt med någon av landslagskamraterna sedan lägret i Vålådalen.

─ Först och främst hoppas vi att Charlotte snabbt ska bli frisk och må bra. Med hänvisning till det förändrade smittläget så kommer vi att se över våra rutiner och riktlinjer tillsammans med vår landslagsläkare. Vidare förbereder vi för säsongsstart, följer utvecklingen noga och vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs för att kunna genomföra träningsläger och tävlingar på ett så säkert sätt som möjlighet, avslutar landslagschef Anders Byström.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...