Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla har uppvisat symptom på Covid-19. FOTO: Svenska skidförbundet.

Charlotte Kalla har uppvisat symptom på Covid-19. FOTO: Svenska skidförbundet.

Charlotte Kalla har symptom på Covid-19

På tisdagskvällen meddelar Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande att Charlotte Kalla har uppvisat symptom på Covid-19.
– Charlotte mår efter omständigheterna bra och är nu i enlighet med gällande riktlinjer isolerad, meddelar landslagsläkaren, Per ”Pliggen” Andersson.

– Charlotte fick förkylningssymptom, ont i huvudet och lätt feber i måndags och har sedan dess varit isolerad och haft tät telefonkontakt med Per Andersson. Test är utförd men i väntan på svar agerar vi som om Charlotte är smittad, berättar landslagsläkaren.

─ Charlotte har följt alla rutiner som vi satt upp men ändå sannolikt blivit smittad, fortsätter , Per ”Pliggen” Andersson.

─ Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott. Jag är optimistisk och hoppas på ett snabbt tillfrisknande, säger Charlotte Kalla.

– Jag håller mig strikt till de smittskyddregler som gäller och undviker kontakt med andra människor, fortsätter Kalla.

Landslaget samlas för läger och primärupptakt i Bruksvallarna i morgon. Det blir en samling utan Charlotte Kalla som får vila hemma. Övriga i laget är friska och har inte uppvisat några symptom. Charlotte har inte haft kontakt med någon av landslagskamraterna sedan lägret i Vålådalen.

─ Först och främst hoppas vi att Charlotte snabbt ska bli frisk och må bra. Med hänvisning till det förändrade smittläget så kommer vi att se över våra rutiner och riktlinjer tillsammans med vår landslagsläkare. Vidare förbereder vi för säsongsstart, följer utvecklingen noga och vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs för att kunna genomföra träningsläger och tävlingar på ett så säkert sätt som möjlighet, avslutar landslagschef Anders Byström.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.