Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Idag meddelar Charlotte Kalla att hon satsar vidare mot OS 2022. FOTO: Hans Olsson.

Idag meddelar Charlotte Kalla att hon satsar vidare mot OS 2022. FOTO: Hans Olsson.

Charlotte Kalla satsar mot OS 2022

33-åriga Charlotte Kalla meddelar idag att hon fortsätter sin satsning och siktar mot OS 2022.
– Den starkaste känslan är glädjen till skidåkning som funnits hos mig under både tränings och tävlingsåret. Det gör beslutet enkelt att satsa vidare mot OS 2022, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Efter en säsong som började med en covid-19-infektion så jobbade sig Kalla tillbaka och gjorde två starka individuella lopp på VM i Oberstdorf. Sedan fick hon bryta tremilen efter magproblem. På SM nyligen var hon tillbaka och plockade medaljer och nu kommer beskedet att det blir minst en säsong till.

– Jag har börjat summera säsongen och den starkaste känslan är glädjen till skidåkning som funnits hos mig under både tränings och tävlingsåret. Det gör beslutet enkelt att satsa vidare mot OS 2022, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande och fortsätter:

– En satsning där jag är en del av en inspirerande träningsmiljö lockar. Idag har vi många svenska tjejer som håller absoluta världsklass, har rätt attityd och är beredda att göra jobbet. Jag känner en stor motivation till att genomföra träningen i sommar och höst så att jag kan vara förberedd på de utmaningar som ett OS innebär, den här gången dessutom på hög höjd.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...