Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla i Svenska Skidspelen. Foto: Per Frost

Charlotte Kalla i Svenska Skidspelen. Foto: Per Frost

Charlotte Kalla till Piteå Elit

Piteå Elit hårdsatsar och man gör det med Charlotte Kalla, 24, i klubben de närmaste åren.
Övergången från IFK Tärendö blev klar under söndagen.
- Jag känner att jag vill optimera min satsning och vet att Piteå Elit har de resurser som krävs för att jag ska kunna utvecklas vidare som längdåkare, säger Norrbottens skiddrottning.
Intresset har funnits där i flera år från Piteå Elit, att få en av världens bästa skidtjejer i sitt elitstall.
Men Charlotte Kalla har inte velat lämna moderklubben IFK Tärendö i Tornedalen.

- Nu känns dock steget naturligt. Visst, Tärendö finns i både själ och hjärta, ingen tvekan om det. Men elitverksamheten i IFK Tärendö är inte alls den samma som i Piteå Elit där jag får flera duktiga klubbkamrater att sparra mot på gemensamma läger och en grym serviceapparat under SM-tävlingar och andra nationella tävlingar. Jag ser fram emot att bli en del i ett helt lag, säger Charlotte Kalla.

I Piteå Elit finns även Charlottes personliga tränare Magnus Ingesson som sportchef:

- Med Magnus som ledare i klubben vinner jag värdefull tid med honom på läger och tävlingar. Det betyder mycket för mig nu när Magnus inte längre finns med runt landslagets organisation.

Charlotte Kalla understryker vikten av fortsatt tävla för en Norrbottensklubb, trots att hon numera är bosatt i Sundsvall:

- Jag är från Norrbotten och känner en stolthet i att kämpa för det distrikt i vilket jag växt upp och fostrats till skidåkare. Det ger energi!

I Piteå Elit är man förstås väldigt glada över att få en klubbmedlem med OS-guld, VM-guld, Tour de Ski-seger, flera världscupsegrar och 11 individuella SM-guld som affischnamn.

- Charlotte Kallas intåg i Piteå Elit gör att nivån höjs på alla plan. Vi blir en mer attraktiv klubb för sponsorer och samarbetspartners, vi får en tjej i laget som kan tillföra något extra i tränings- och tävlingssammanhang. Jag vet att Charlottes nya klubbkamrater välkomnar henne med öppna armar. Det blir ett lyft för oss alla, förhoppningsvis även för Charlotte som får flera duktiga träningskamrater, säger Magnus Ingesson.

Piteå Elit har jobbat hårt under hela våren för att kunna åstadkomma tidernas satsning:

- I klubben känner vi ett starkt stöd från näringslivet som värderar vår verksamhet högt och som vill bidra till att föra en framgångsrik tradition vidare. Charlotte Kalla ger oss extra lyskraft och konkurrensförmåga. Jag tror att vi får positiva effekter av det här även för längdåkningen i allmänhet i Norrbotten, avslutar Magnus Ingesson.

I Piteå Elit finns sedan tidigare namn som Jesper Modin, Magdalena Pajala, Mia Eriksson, Jennie Öberg, Mikael Norberg, Johan Westerlund och Emma Sjölander. Flera av åkarna tillhör längdlandslaget eller utvecklingslaget Team 2015.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...