Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla gör tävlingscomeback under Volkswagen Cup i Östersund kommande veckoslut. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Charlotte Kalla gör tävlingscomeback under Volkswagen Cup i Östersund kommande veckoslut. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Charlotte Kalla tillbaka på startlinjen

Östersunds SK arrangerar kommande veckoslut vinterns premiär av den nationella seniorcupen Volkswagen Cup.
Tävlingarna genomförs 8-10 januari på Östersunds skidstadion. Bland de anmälda finns åkare landslagsåkare som Charlotte Kalla, Viktor Thorn och Jens Burman.

Volkswagen Cup består av tio deltävlingar som är uppdelade i fyra tävlingshelger med start i Östersund som sedan går vidare till Torsby, Boden och Gällivare. Volkswagen Cup kommer denna säsong att genomföras med ett begränsat startfält där 100 damer och 100 herrar kommer att få starta under respektive tävlingsdag. Tävlingarna i Volkswagen Cup livestreamas och går att följa gratis och utan registrering på tv.skidor.com.

– Det känns roligt att i dessa tider kunna arrangera en tävling för våra seniorer som tränar på och ivrigt väntar på att få dra på sig nummervästen och visa vad de går för, säger tävlingsledaren Anders Edvinsson.

– Det som gör det roligt är att vi ser att tävlingarna kommer hålla en hög klass med en blandning av åkare från Svenska skidförbundets A-lag, Team Bauhaus och Team Svenska Speloch så klart även andra som ingår i den svenska senioreliten och med den senaste tiden snöfall är det fantastiska skidspår vi kan erbjuda här på Östersunds skidstadion och vi känner oss därför trygga att det kommer bli fina tävlingar för de åkare som kvalar in, fortsätter Edvinsson.

– Som mycket annat nu kommer dessa tävlingar att anpassas för att förhindra smittspridning och detta innebär mycket mer ansvar och arbete för oss som arrangör. Vi har arbetat mycket med att coronasäkra tävlingarna, avslutar Edvinsson.

Tävlingsschema Volkswagen Cup Östersund:

Fredag 8 januari
D21 15 km / H21 30 km Masstart, klassisk stil   
Herrarna startar kl. 9.00 och damerna kl. 11.30

Lördag 9 januari
D21 Sprint / H21 Sprint, klassisk stil
Prolog kl. 9.00 (streamas inte, kan följas via live.skidor.com)
Finalpass kl. 11.15

Söndag 10 januari
D21 10 km / H21 15 km Ind. start, fri stil
Herrarna startar kl. 9.00 och damerna kl. 11.30

Mer information på volkswagencup.se
eller
arrangerande Österunds SK arrangemangsida

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...