www.langd.se

Maja Dahlqvist blev åtta på masstartsloppet mellan Aure och Brekka. För Frida Karlsson slutade dagen med en krasch med trasiga rullskidor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Maja Dahlqvist blev åtta på masstartsloppet mellan Aure och Brekka. För Frida Karlsson slutade dagen med en krasch med trasiga rullskidor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Chervotkin och Bjornsen vann Aure till Brekka - Dahlqvist åtta, Karlsson kraschade

Toppidrettsveka i Norge fortsatte på fredagen med ett masstartslopp i fri stil från Aure till Brekka. Vinnare blev Alexey Chervotkin, Ryssland och Sadie Bjornsen, USA.
Maja Dahlqvist blev åtta och för Frida Karlsson slutade tävlingen med en krasch efter fel på lånerullskidorna.

Frida Karlsson var förstås en av favoriterna på damsidan men i en utförsbacke föll Frida på grund av något fel på rullskidorna. Alla åkare hade lånerullskidor och enligt uppgifter i norsk media var det fler som hade problem. Bland annat föll gårdagens segrare Alexander Bolshunov i hög fart.

Norska VG har pratat med Frida efter loppet:
– Jag blev förbannad. Jag kände tidigt att det var något fel men fortsatte att åka. Plötsligt släppte det ordentligt och jag åkte in i ett staket. Jag reste mig upp men det var för farligt att fortsätta, säger Frida till VG.
– Jag blev rädd för det var ganska hög fart och jag hade tur som landade mjukt, fortsätter Frida som klagat till arrangören;
– Jag har sagt att jag tycker det är riktigt dåligt. Att man måste låna rullskidor och sen är de dåliga när man lånar dem.

– Vi vet att flera åkare har haft stora problem med rullskidorna. Vi vet inte hur många det är men det är några som har brutit loppet. Vi ser på det på allvarligt på det här. Framför allt med tanke på åkarnas säkerhet, berättar Toppidrettsvekas chef Harald Fladseth för VG.

Damklassen slutade nu med seger för USA:s Sadie Bjornsen som knappt fem sekunder före italienskan Anna Comerella. Maja Dahlqvist åkte in som åtta dryga minuten bakom Bjornsen.

Alexey Chervotkin vann herrklassen fem sekunder före schweizaren Dario Cologna och med Norges Didrik Tönseth som trea ytterligare några sekunder bakom. William Poromaa försvarade ensam de svenska färgerna och slutade på 26:e plats knappt en och en halv minut bakom segraren.

Resultat
Damer
Herrar

 

Siste nyheter

Frida Karlsson har en bra träningssommar bakom sig och ser fram emot VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

”I framtiden kommer jag inte vara fullt nöjd som tvåa”

Förra säsongen var en berg- och dalbana för Frida Karlsson. I början på december stoppades hon från tävlande då hon inte uppfyllde Svenska skidförbundets hälsokrav. Två månader senare var hon tillbak...
hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...