Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dario Cologna gör säsongspremiär i Gällivare 17 november. FOTO:NordicFocus.

Dario Cologna gör säsongspremiär i Gällivare 17 november. FOTO:NordicFocus.

Cologna åker premiären i Gällivare 17 november

Världens bästa längdåkare, schweizaren Dario Colonga, har gett klartecken för start i Gällivarepremiären 17 november!
Tävlingen över 15 kilometer i fristil körs på världscupbanorna på Hellnerstadion.
- Jättekul! Darios positiva besked innebär att fler internationella toppåkare kommer att lockas hit för att mäta krafterna med honom inför starten på världscupen, säger Tommy Niva, Sportevent Gällivare Lapland.

Dario Cologna har vunnit såväl den totala världscupen, som Tour de Ski de tre senaste åren och är olympisk mästare på just 15 kilometer fristil. Han och hela det schweiziska herrlaget kommer att finnas på startlinjen när skidsäsongen drar igång på allvar med Gällivarepremiären.

- Flera andra nationslag som tränar på nordkalotten har hört av sig och är intresserade av att komma hit och tävla och testa formen på världscupspåren, bland annat Ryssland med Alexander Legkov och Ilja Chernousov allt talar för att vi får ett startfält av yppersta världsklass, säger Tommy Niva.

Gällivarepremiären är en sanktionerad FIS-tävling för såväl juniorer och seniorer och är genrepet inför premiären av FIS Cross Country World Cup på Hellnerstadion 24-25 november.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...