Dario Cologna gör säsongspremiär i Gällivare 17 november. FOTO:NordicFocus.

Dario Cologna gör säsongspremiär i Gällivare 17 november. FOTO:NordicFocus.

Cologna åker premiären i Gällivare 17 november

Världens bästa längdåkare, schweizaren Dario Colonga, har gett klartecken för start i Gällivarepremiären 17 november!
Tävlingen över 15 kilometer i fristil körs på världscupbanorna på Hellnerstadion.
- Jättekul! Darios positiva besked innebär att fler internationella toppåkare kommer att lockas hit för att mäta krafterna med honom inför starten på världscupen, säger Tommy Niva, Sportevent Gällivare Lapland.

Dario Cologna har vunnit såväl den totala världscupen, som Tour de Ski de tre senaste åren och är olympisk mästare på just 15 kilometer fristil. Han och hela det schweiziska herrlaget kommer att finnas på startlinjen när skidsäsongen drar igång på allvar med Gällivarepremiären.

- Flera andra nationslag som tränar på nordkalotten har hört av sig och är intresserade av att komma hit och tävla och testa formen på världscupspåren, bland annat Ryssland med Alexander Legkov och Ilja Chernousov allt talar för att vi får ett startfält av yppersta världsklass, säger Tommy Niva.

Gällivarepremiären är en sanktionerad FIS-tävling för såväl juniorer och seniorer och är genrepet inför premiären av FIS Cross Country World Cup på Hellnerstadion 24-25 november.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.