Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den schweiziska längdåkningslegenden Dario Cologna kommer tävla på skidor och pjäxor från Atomic framöver. FOTO: Atomic/Jan Cadosch.

Den schweiziska längdåkningslegenden Dario Cologna kommer tävla på skidor och pjäxor från Atomic framöver. FOTO: Atomic/Jan Cadosch.

Cologna byter till Atomic

Den schweiziska världsmästaren och OS-guldmedaljören Dario Cologna byter skidmärke från Fischer till Atomic.
– För mig var det dags att hitta nya utmaningar och ge min motivation ytterligare en boost. Nyckelfaktorerna för mig när jag valde Atomic var den starka utvecklingen som Redster Gen-S-skejtskidan och kompetensen hos varumärket som helhet, säger Cologna i ett pressmeddelande.

Dario Cologna är den första längdåkaren från Schweiz som någonsin som vunnit världscupen. Cologna har också vunnit fyra olympiska guldmedaljer och ett VM-guld vid. Schweizaren har också inte mindre än fyra totalsegrar i Tour de Ski. Med den här meritlistan är Cologna en av de mest framgångsrika längdskidåkarna någonsin och något av en ikon inom sporten.

Till OS-vintern kommer nu Cologna synas med såväl Atomics skidor, pjäxor och den nya shift-in-bindningen. Han blir märkeskamrat med bland annat norrmannen Simen Hegstad Krüger som redan tagit några segrar med Atomics nya skejtskida, Redster S9 Gen-S.

Förutom att tävla på Atomics utrustning kommer Dario Cologna också vara involverad i vidareutveckling av Atomics produkter på längdskidåkningssidan.

Dario Cologna på Atomics nu skejtskida Redster S9 Gen-S. FOTO: Atomic/Jan Cadosch.Dario Cologna på Atomics nu skejtskida Redster S9 Gen-S. FOTO: Atomic/Jan Cadosch.

Senaste nyheterna