Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Ola Vigen Hattestad, Foto: NordicFocus

Ola Vigen Hattestad, Foto: NordicFocus

Hattestad tränar mer uthållighet inför Tour De Ski

Ola Vigen Hattestad, Norges sprintstjärna har börjat köra med uthållighetsträning än tidigare och siktar nu mot Tour de Ski.

 Ola Vigen Hattestad har haft en harmonisk sommar där han kunnat fokusera på träningen. I Oktober har det blivit träningsläger med landslaget i Val Senales, en sväng till Ramsau och så en del tid i Slovenien, där flickvännen Katja Visnar kommer ifrån. Langrenn.com träffade Hattestad i Ramsau på glaciärläger.

Mer uthållighet

–Träningen har gått som planlagt under hela säsongen, utan problem att tala om. Den största ändringen jag gjort träningsmässigt är att lägga in mer uthållighetsträning än tidigare berättar fjolårets sprintcupstvåa för Langrenn.com.

Ola har i grunden stor tilltro till träningsmodellen som använts i norska sprintlandslaget de senaste åren, men en säsong som denna utan mästerskap väljer han att fokusera mer på traditionell skidträning.

–Jag har sett att mästerskapsbanorna de senaste åren varit minst så hårda som i världscupen. Banan till OS 2014 ska visst likna den vi körde i Vancouvver och då var det både långt och tufft, säger mannen som har med två ganska bittra fjärdeplatser från de två senaste mästerskapen.

Touren passar bra

För att hålla uthållighetsmotivationen uppe i årets säsong blir höjdpunkten för Vigen Hattestad Tour De Ski. Han har tidigare fått chansen på distanslopp i Faluns dubbeljakt, men vill nu alltså vara med på riktigt och visa att han även kan köra längre lopp.

–Årets tour ser väldigt bra ut. Naturligtvis satsar jag mest på sprintarna, men jag har även åkt bra på distans hemma i Norge och många av årets etapper verkar passa mig bra menar han.

Svenskar största hotet

Medan Hattestads uppladdning gått i det stora hela smärtfritt har svenskarna haft det tyngre. Sprintcupsvinnaren Emil Jönsson har, som vi skrev tidigare lite problem med en lårskada och cuptrean Jesper Modin har haft en del problem med sjukdom.

Trots det ses svenskarna, enligt Hattestad som den största motståndaren.

–Emil har till exempel varit skadad förut och kommit tillbaka i kanonslag menar Hattestad.

 


Tävlingar och Evenemang

 27/11/2021World Cup RukaLängdåkning
 27/11/2021IBU World CupSkidskytte
 28/11/2021World Cup RukaLängdåkning
 28/11/2021IBU World CupSkidskytte
 09/01/2022Craft Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör