Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Snöproduktion i Gällivare

Snöproduktion i Gällivare

Äntligen, snö på Hellnerstadion i Gällivare

Kalla temperaturer från torsdag.

I natt startade äntligen snöproduktionen på Hellnerstadion.  Väderprognoserna visar på varmt väder imorgon men från torsdag startar en lång period med kalla temperaturer, är det vintern?  Aktuell väderprognos för Dundret

 

 

Gällivare Skidgymnasiums Vinterskidskola är framflyttad

Den varma hösten fortsätter att ställa till problem för alla som längtar att komma ut i skidspåren. I fredags beslutade Gällivare Skidgymnasium att flytta fram sin Vinterskidskola till mars/april 2012. Lägret, som arrangeras i samarbete med Norrbottens Skidförbund, vänder sig till skidungdomar födda mellan 1996-1999 var planerat att genomföras i Gällivare nästa helg.

Orsaken till flytten är avsaknaden av snö och de osäkra väderprognoserna inför helgens läger. ”Idag finns det inte snö i Gällivare och även om väderprognoserna lovar kyla inför nästa helg är det osäkert hur mycket skidspår det finns till torsdag då lägret skulle starta” säger Anders Strid, lärare på Gällivare Skidgymnasium. ”Vi tycker inte det är schysst att ta upp alla ungdomar till Gällivare för barmarksträning, då är det bättre att genomföra ett läger i vårsol i mars istället” fortsätter han.

Förra året flyttades också lägret till mars, då var det inte snön som var problemet utan kylan. Det visade sig vara en lyckad satsning.


 ”Vi hade ett fantastiskt väder i våras och tillgång till hela Gällivare fantastiska spårsystem; Hellnerstadion, Kommunspåret och spåret upp till Åke-på Toppen. Lägret var mycket uppskattat av alla deltagare”

 

 

 

 

Källa: http://www.sporteventgellivare.com/


Tävlingar och Evenemang

 27/11/2021World Cup RukaLängdåkning
 27/11/2021IBU World CupSkidskytte
 28/11/2021World Cup RukaLängdåkning
 28/11/2021IBU World CupSkidskytte
 09/01/2022Craft Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör